Skjønnhetsuvaner du bør kutte ut

Problemet med uvaner er at de er uendelig vanskelige å bli kvitt. Neglbiting, overnapping og for mye brunkrem er skjønnhetsuvaner som fint kan unngås i det nye året.

Rikke Monsen
Publisert:

1. Neglbiting

Ikke blir resultatet pent, det er ekkelt å høre på og er en bakterieflora du ikke vil ha i munnen. Selv om neglene ser hvite ut, så er de brune av møkk og bakterier om man ser på de i mikroskop.

Hvordan bli kvitt vanen: Det finnes neglelakker på markedet som skal motvirke neglbiting fordi de smaker vondt. Om du gir deg selv en liten manikyr, og lakker neglene vil du kanskje ikke bite i dem etterpå?

2.For lite og for mye napping av øyenbrynene.

Det bør ikke legges skjul på at lite napping gjelder for mange gutter. Det er nemlig ikke sånn at gutter må nappe og forme øyenbrynene som jenter gjør, men det finnes to øyenbryn og de behøver absolutt ikke være ett ukontrollert rot. For mye napping er som å prøve seg som frisør selv, man skal bare rette opp litt her og der, og til slutt må du tegne på øyenbrynene.

Hvordan bli kvitt vanen: Spør venner om deres ærlige mening. Har du nappet for mye bør du la øyenbrynene gro ut litt kontrollert og finne bilder med inspirasjon til hvordan du vil ha dine. Vil du ikke nappe selv, dra til en hudpleier som kan forme øyenbrynene for deg. Er du blant dem som ikke liker å nappe, få noen til å nappe for deg. Ta hårene som har vokst litt utenfor grensene mellom brynene, og oppretthold nappingen når det vokser ut igjen. Vil du kun ha det naturlig, napper du bare mellom brynene og ikke ovenfor øyelokket.

3. Glemme å ta av sminken

Etter fest og før trening kan det friste å la sminken være. Lar du sminken være på under trening tetter den porene og det fører til at svette ikke kommer like godt ut, og gir dermed grobunn for kviser. Samme resultat blir det om du lar sminken være på natten gjennom, da kan sminken gå inn i huden din og føre til utbrudd.

Hvordan bli kvitt vanen: Ha sminkefjerneren lett tilgjengelig, enten i gymbagen eller på nattbordet. Vil du være ekstra effektiv kan du bruke sminkefjerningsservietter.

4. Bruk av varmebehandling på håret

Det er så populært, men langvarig bruk av varmebehandling som fønere, rette- eller krølltenger fører til slitte tupper og gjør at håret gradvis mister glansen.

Hvordan bli kvitt vanen: Finn alternativer til varmebehandlingen, og pass på å holde håret ditt sunt. Du kan finne stylingprodukter som kan gjøre samme nytten, eller style håret slik at det du vil skjule eller gjør finere ikke synes. Fletter, en hestehale eller knute på hodet kan være effektive alternativer. Og husk å alltid bruke noe varmebeskyttende de gangene du skal varmebehandle håret.

5. Slurve med barberingen

Både gutter og jenter har uønsket hår, og enten du skal barbere leggene eller skjeggstubbene er det viktig å være grundig, for innimellom kan det gå litt fort.

Hvordan bli kvitt vanen:Finn ut hva som fungerer for deg, og ikke stress med barberingen. Gutter bør huske på at de skal barbere med hårene på varm og fuktig hud, for å ikke få sår og utbrudd i huden. Jenter som for eksempel barberer leggene i dusjen bør se om de har oversett noe etter man har tørket av seg og hårene ikke lenger er myke.

6. Sminkefellen

Det er lett å få vaner og havne i feller når man sminker seg eller ordner seg på håret. Et godt eksempel på dette er selvbruning, fordi det er så enkelt å lage merker, ikke få det jevnt eller å ta på for mye. Å bruke for mye maskara, bleke håret lysere og lysere, ta på stadig mer pudder eller gjøre leppene blekere og blekere er blant uvanene som er enkelt å utvikle når man først har begynt.

Hvordan bli kvitt vanen: Prøv noen nytt en gang, så tvinger du deg selv til å gi slipp på vanen en gang i uka og etterhvert oftere. Spør de som kjenner deg best, se på folk i gata og i blader for inspirasjon. Det viktigste er til slutt å ha mot til å prøve noe annerledes enn det du har blitt litt for vant med.

7. Ikke rense sminkekostene

Å vaske sminkekostene innimellom kan være en lønnsom og god vane. Kosten tar med seg bakterier fra huden og ned i sminken din, og tilbake igjen. Når du først har investert i sminkekoster og bruker de flittig, er det unødvendig å ødelegge effekten deres ved at gammel sminke gjør børstene dårligere.

Hvordan bli kvitt vanen: Vasker du kostene og bruker litt zalo eller spesialshampoo, vil du straks merke forskjellen når du bruker kostene neste gang. Én vask i uken er nok.

Relevante artikler videre:

På tide med en vaske av sminkekoster?Få gode tips her!

Vil du sminke øyenbrynene?Vi guider deg!

Har du lyst på sotede øyne?Få looken trinn for trinn her!

Er du lei vinterslitt hår?Les mer her!

Publisert:

Finn mer innhold om: