Bli kvitt cellulittene

Over 80 prosent av alle kvinner i den vestlige verden har cellulitter i større elle mindre grad. Nå som bikinisesongern nærmer seg, er det mange som ønsker  å si farvel til appelsinhuden. Selv om det ikke finnes noe vidundermiddel som fjerner den for godt, er det flere ting du kan gjøre for å forbedre situasjonen.

Mari Glans
Publisert:

Cellulitter er fettansamlinger i underhudsfettet hos kvinner. Dette fettet presser huden utover, mens bindevevet mellom fettet holder huden tilbake. Derfor oppstår den ujevne huden som kalles cellulitter. Dette er helt normalt hos kvinner, og fettansamlingene oppstår fordi kvinner er programmerte til å lagre fettet for å kunne bære fram barn.

Det er derfor ingen krem i verden som kan fjerne cellulittene. Det eneste som nytter er å redusere fettlagene under huden, ved å blant annet gå ned i vekt hvis du er overvektig. Men cellulitter er ikke direkte knyttet til overvekt, slanke personer har dem også. Selv om cellulittene ikke kan fjernes for godt, er det likevel en drøss med produkter på markedet som kan få de problematiske områdene til å se betydelig bedre ut. Riktig kosthold, trening og hudpleie kan utgjøre en forskjell på cellulittene.

Kosthold

Det vi spiser har veldig mye å si for framkomsten av cellulitter. Matvarene det er lurt å styre unna om man vil kjempe mot cellulittene, er alkohol, salt, mettet fett og transfett, raffinerte karbohydrater, sukker og koffein. Nikotin, jo-jo slanking og stress er også faktorer som har negativ innvirkning på cellulitter.

MinMote.no - Norges største moteside

Trening

Ingenting har en mer oppstrammende effekt på huden enn muskler. Det er for eksempel sjelden man ser tydelige cellulitter på kvinnelige toppidrettsutøvere. Trening erstatter mye av kroppsfettet med muskler, og forebygger at fettcellene blokkeres. Dette er fordi trening øker blodsirkulasjonen og framprovoserer utvinning av avfallsstoffer i kroppen. Treningsformer som sykling, svømming og jogging er glimrende for å bekjempe cellulittene. Yoga og pilates er også bra, dette vil stimulere blodsirkulasjonen og drive ut giftstoffer i kroppen.

Peeling

For å jevne og glatte ut huden, er jevnlig peeling nødvendig. En skrubbekrem med grove korn som for eksempel sjøsalt, kan hjelpe med å løse opp fettansamlinger under huden om den brukes på problemområdene. Skrubbehansker fungerer også bra.

Peeling hjelper også med å øke blodsirkulasjonen, og gjør at kremer og andre kroppsbehandlinger trekker lettere inn i huden.

Tørrbørsting

Mange eksperter anbefaler å tørrbørste huden for å få opp sirkulasjonen i huden. Det går også å bruke en hampvott eller lignende. Konsentrer børstingen på de områdene hvor cellulittene er verst. Veksle mellom å bruke lange og sirkulære bevegelser. Dette kan gjerne gjøres daglig, og bruk mellom fem og ti minutter hver gang.

Cellulittkremer

Ingen kremer i verden klarer å trenge dypt nok inn i huden til å kunne fjerne cellulittene. Cellulittkremene på markedet kan stramme opp huden, gjøre den glattere og mykere, drenere vannansamlinger, og på den måten gjøre cellulittene mindre framtredende for en periode. Problemet er at når man slutter å bruke disse produktene, så vil cellulittene bli like synlige igjen. Og de gjør heller ikke noe med roten til problemet.

Virkningen av cellulittkremer er for øvrig et omstridt tema. Noen mener det ikke er noen forskjell på vanlig hudkrem og cellulittkrem, og andre mener at det er selve masseringen som bidrar til reduksjonen av cellulitter, ikke selve kremen.

Det er viktig å huske på at disse kremene på ingen måte vil fjerne cellulittene for godt, de vil kun gjøre at huden føles og ser glattere ut, og at cellulittene dermed kan bli mindre synlige.

Ekstra tips

Selv om cellulittene fortsatt er der, er det mange måter å gjøre dem mindre synlige på før du drar på stranden. Cellulitter vises mye bedre på en blek hud. Noen lag med selvbruningskrem vil gjøre dem mindre framtredende.

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside

En glatt og jevn hud skjuler også mye av cellulittene. Bruk derfor en god peelingkrem og skrubb huden nøye før du drar på stranden. Smør huden godt inn i en oppstrammende bodylotion etterpå, ujevnhetene vil synes mindre på en myk og gjennomfuktet hud.

Har du klart å bli kvitt cellulitter? Del dine råd i kommentarfeltet under.

Følg minMote.no på Twitter!

Du vil finne mye mer mote-innhold ved å gå direkte inn på

minMote.no

Publisert:

Finn mer innhold om: