Rihannas kleskolleksjon får slakt: - En kjempeskuffelse

STILIKON: Rihanna veksler mellom det elegante og eksentriske, noe River Island-kolleksjonen gjenspeiler. Bluse, 425 kr. Jakke, 945 kr. Topp, 189 kr. Kjole, 472 kr. Foto: NTB Scanpix / Getty Images / All Over Press / Produsenten

Rihanna (25) har designet sin tredje kolleksjon for kleskjeden River Island, men mottar ikke stående applaus for sine lange rutekjoler og denimkåper. 

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Det var i vår at superstjerne og stilikon Rihanna debuterte som designer og lanserte sin første kolleksjon i samarbeid med den britiske kleskjeden River Island.

Til tross for lunkne anmeldelser i britiske medier, var det lange køer utenfor billigkjeden da kolleksjonen ble lansert.

Les også: Rihanna gjør som Jenny Skavlan

Nå har 25-åringen igjen satt sin signatur på en tredje kolleksjon som denne gangen består av 40 klesplagg. Selv sier kleskjeden i en pressemelding at den ferske kolleksjonen består av glamorøse og sexy plagg som passer perfekt til fest. minMote-leder Sonia Huanca Vold er derimot ikke begeistret for stjernens vinterkolleksjon.

- Dette er en kjempeskuffelse. Rihannas forrige kolleksjon var riktignok ikke den beste kjendiskolleksjonen vi har sett, men jeg hadde håpet på noe mer fristende denne gangen, sier hun.

JAKKER: Jakke i gullfarge, 710 kr. Lang denimkåpe, 1137 kr. Rutete jakke, 663 kr. Foto: Produsenten

Da 25-åringens designsamarbeid ble lansert første gang, bestod kolleksjonen av magetopper, denimplagg og fotside kjoler. I vinter mener derimot Rihanna at jenter skal kle seg i skotskinspirerte ruter, mørk denim, gull- og blomstermønster - dette på plagg som lange kåper, vide kjoler og trange blyantskjørt.

Hva synes du om kolleksjonen? Stem nederst i saken!

minMote-lederen mener mange av plaggene er lite anvendelige i hverdagen, mye på grunn av snitt, form og mønster.

- Rihanna kan komme unna med det meste av oppsiktsvekkende antrekk, men store deler av denne kolleksjonen er det nesten umulig å se bra ut i. Jeg tviler på at vi får se de grusomme, lange jakkene i gatebildet denne vinteren – jeg håper i alle fall vi slipper det, sier Huanca Vold.

FESTLIG: Topp i gullfarge, 473 kr. Svart hotpants, 189 kr. Rutete, lang kjole, 568 kr. Kjole med blomstermønster, 473 kr. Høyhælte sko, 568 kr. Foto: Produsentene

Et av plaggene som byr på stylingsmessige utfordringer er den lange rutete jakkekjolen. minMote-lederen mener det heller er lurt å satse på de blomstermønstrede plaggene som har et mer elegant snitt.

- Det mørke blomstermønsteret er fint, og minner litt om det Kim Kardashians «sofa-kjole» som hun bar under årets MET-galla, utdyper hun.

OVERDELER: Rutete body, 284 kr. Blomstret kort topp, 236 kr. Svart blazer, 710 kr. Bluse med blomstermønster, 426 kr. Høyhalset, rød genser, 331 kr. Foto: Produsentene

Til tross for plagg som synes vanskelige å bære, har artisten også inkludert mer basisinspirerte plagg som høyhalsede gensere, magetopper og bodyer. En sort, mellomlang blazer tror minMote-leder Huanca Vold kan gjøre suksess på førjulstidens mange arrangementer.

- Min favoritt er den enkle, sorte blazerkjolen. Den kan bli supersexy til et par høye hæler og er perfekt til årets julebordsesong, sier hun.

DENIM OG FUSKEPELS: Denimjakke med belte i midjen, 663 kr. Blyantskjørt i denim, 379 kr. Buksedress i denim, 663 kr. Sort kjole med skinnermer, 663 kr. Svart caps med fuskepels, 236 kr. Hatt i fuskepels, 189 kr. Foto: Produsentene

Denim har i flere år vært supertrendy, og Rihanna har valgt å la store deler av kolleksjonen basere seg på nettopp dette stoffet. Den mørke denimfargen er på plagg som et trangt og langt blyantskjørt, jakker i ulike lengder og en buksedress tror minMote-leder Vold ikke vil bli starten på en ny trend.

- Denne typen denimjakker har jeg ikke sett på noen år, og jeg tror egentlig ikke folk er klare for å ta dem inn i garderoben igjen. Mørk denim kan være superfint, men ikke som fotsid hettekåpe, sier hun.

Publisert: