Slik får du Gucci-looken

Sesongens kuleste makeup ble vist på Guccis visning for høsten. Looken ble designet av den kjente makeup-artisten Pat McGrath, og her forklarer hun hvordan du kan legge samme makeup på deg selv.

Mari Glans
Publisert:

Makeup-artist Pat McGrath blir av Vogue kalt for den mest innflytelsesrike makeup-artisten i verden, og hun jobber både med de viktigste visningene og har designet makeup-looker for noen av de største merkene i verden. Så det er ikke så rart at sminken som legges av denne damen blir heftig kopiert.

For Gucci denne høsten brukte Pat McGrath 80-talls ikoner som Tina Chow, David Bowie og Jerry Hall som inspirasjonskilder. Makeupen passet perfekt til den glitrende og glamorøse høstkolleksjonen til Gucci, som var tydelig inspirert av 80-tallet, i likhet med mange andre denne sesongen.

Oppdater sminkepungen din!Her er fem produkter du trenger denne høsten!

Slik gjør du det

Pat McGrath har forklart magasinet Allure hvordan hun sminket modellene før visningen.

- Vi tilpasset makeupen til hver enkelt modell, for å få fram øyenformen best mulig, forklarer McGrath.

Hun startet med å blande hun foundation og pudder, for å få et ekstra matt og dekkende resultat på huden. Så børstet hun lagvis skimmerpudder i fargene rosa, gull og hvit i en c-form fra tinningen og ned til toppen av kinnbeina. Rosa rouge ble lagt i en markert linje langs kinnbeina, i ekte 80-talls stil.

Så startet hun på øynene. Først brukte hun kajal i sort, brunt og grått, og rammet lagvis inn øynene. Så la hun et lag med lilla øyenskygge på øyenlokkene, som hun blendet ut med en rosa skimmerskygge innerst på lokket. Så blandet hun rødt, rosa skimmer og gullskygger i ytterkanten av lokket og opp til øyenbrynsbenet. En lilla skygge ble lagt langs vippene, og så dratt fra øyenkroken og ut til sidene, slik at den pekte ut mot tinningen. Så la hun flere lag mascara på de øvre og nedre øyenvippene, før leppene ble malt med en matt, rød leppestift.

Bruk sterke farger på øynene i høst!Slik sminker du knallfarget øyenskygge

Ikke modig nok?

Denne looken er kjempekul til fest, men passer nok best til de aller modigeste. De som ønsker en mer nedtonet variant kan enten bruke de samme fargene, men holde seg innenfor de normale rammene på øyenlokket, altså ikke opp til øyenbrynene. Øyenskyggen kan også legges med andre farger. Forskjellige brune- og bronsetoner som legges med samme teknikk, vil gi den samme følelsen av 80-tallet, men et mer nøytralt resultat.

For å få denne looken til å fungere utenfor catwalken, er det lurt å følge sminkeregelen om å legge fokuset enten på øyne eller på munn. Dropp derfor den røde leppestiften, og velg matte, hudfargede lepper istedet, og ikke bruk skimmer andre steder enn på selve øyenlokkene.

Metalliske farger framhever øynene!Slik bruker du dem riktig!

New Beauty Trends 2016

Relevante artikler videre:

Sotede øyne er lekkert til fest!Slik sminker du sotede øyne

Ikke gå i sminkefella!De ti største sminkefeilene

Stor rouge-guide!Slik sminker du rouge

Flere sminketips!Les mer om makeup her!

Publisert: