Slik legger du metallisk makeup

Til sommeren kommer de metalliske fargene tilbake. Skimrende farger i sølv, gull, bronse og andre farger med metallisk overflate er lekkert til øynene, men også på negler og ellers i ansikt og kropp.

Mari Glans
Publisert:

Om du ønsker ekstra fokus på øynene, er metallisk veien å gå. metalliske farger får virkelig øynene til å skinne, i tillegg er passer det perfekt til sotede øyne på kvelden. Selv om metallisk er hot i sommer, er det likevel viktig å ikke gå bananas med disse fargene. Sats på et område av gangen, hvis du går for metalliske farger på øynene, bør resten av ansiktet holdes nøytralt.

Hvis du skal bruke metalliske farger på dagtid, burde skyggene legges lettere enn på kvelden. Det er fint med bare et hint av metallisk finish på øynene når det er dagslys ute. På kvelden er det derimot bare å kjøre på, og leke seg med fargene.

Kalde hudtoner bør holde seg til de frostede fargene, sølv passer perfekt. Varme hudtoner kler godt gull, bronse og kobberfarger, i tillegg til andre metalliske jordfarger.

MinMote.no - Norges største moteside

Mildere varianter

Hvis du synes det er skummelt å legge metalliske skygger over hele lokket, kan du legge en strek langs den øvre og nedre vippekanten. bruk enten en kajal med metallisk finish, eller legg skyggen med en smal pensel. Dette vil gi øyenene en ekstra piff uten at det blir for mye. Et annet tips er å legge litt lys metallisk skygge innerst i øyekroken.

Metalliske øyenskygger vil framheve tørr hud og rynker rundt øyenene, så hvis du har det, men likevel vil prøve denne trenden, kan du legge vanlig øyenskygge på hele lokken først, og så legge den metalliske skyggen midt på øyenlokket og inn mot øyenkroken. Unngå å legge den på den ytre delen av øyelokket.

MinMote.no - Norges største moteside

Metallisk på kroppen

Det vanligste stedet å bruke metalliske farger er på øynene, men det går også an å bruke på andre steder i ansiktet.

Om du vil prøve metalliske farger på leppene, gå for en lys gloss med en anelse metallisk skjær i seg på dagtid. På kvelden kan du våge litt mer, og bruke farger i mørkere nyanser, som gull og metalliske rosatoner.

Rouge med metallisk skjær i seg bør legges veldig forsiktig. Legg gjerne en annen rouge først, og gå lett over kinnene med den metalliske rougen etterpå. Kinnene skal bare ha et lite hint av metallisk skjær.

Prøv også litt metalliske farger på resten av kroppen også. Blant litt bronzer eller løs gullskygge i bodylotionen din og bruk den på skuldrene og kragebeinet for en ekstra glød på kvelden.

Neglene er det perfekte stedet å eksperimentere med farger på. her kan du prøve deg på en drøss med farger, fra metallisk blått til rosa. Men sats på rene metalliske farger, neglelakk med glitter i tillegg blir litt for mye.

MinMote.no - Norges største moteside
Følg minMote.no på Twitter!
Publisert: