Stjel stilen til jentene i «Girls»

La deg inspirere av den jordnære stilen til Hannah, Marnie, Jessa og Shoshanna i tv-serien «Girls».

Natalie Ngo
Publisert:

Én av fjorårets tv-snakkiser var den nye serien «Girls», og tidlig i år fulgte serien opp med andre sesong. «Girls» er ofte blitt sammenlignet med «Sex og singelliv», men selv om tv-serien har flere paralleller til den glamorøse forgjengeren, skiller «Girls» seg ut ved at den skildrer en ekte og usminket virkelighet. Mens Carrie går rundt på hæler fra Manolo Blahnik som de fleste jenter bare kan drømme om, har «Girls»-jentene en garderobe som er mer budsjettvennlig og tilgjengelig.

De fire jentene i «Girls» er unge og hippe eksempeler på 20-årige jenter i New York. Brooklyn-baserte Hannah, Marnie, Jessa og Shosanna er rett og slett helt vanlige jenter som prøver å finne seg selv i hverdagen i storbyen. Karakterene i tv-serien er for unge, blakke og tilsynelatende likegyldige på motefronten til å inspirere til noen form for moterevolusjon, men er desto en mer reell inspirasjonskilde.

- Karakterene som er ment å se bra ut, prøvde vi å få dem til å se fantastiske ut, mens med rollefigurene som er ment å være uryddige, fikk vi dem til å se uorganiserte ut på den rette måten, har seriens kostymedesigner Jenn Rogien tidligere uttalt til New York Magazine.

LES OGSÅ:Stjel Tones sexy «Idol»-stil

Hannah, spilt av Lena Dunham

Hannah er den uorganiserte i serien og det gjenspeiles også i stilen. Hun trives best med bustete hår og tilfeldige antrekk. Hannah er superfan av «hipsterbutikken» Urban Outfitters, her handler hun både det meste av klær og interiør til rommet sitt. Ellers ser vi aldri Hannah i pent blondeundertøy, men heller varianter som minner deg om bestemorstruser. Hovedrolleinnhaveren som også skriver manus og regisserer i tillegg, slenger ofte på seg blomstermønstrete plagg og kjoler i 50-tallsstil kombinert med en kardigan over. Bass x Rachel Antonoff-skoene har vært en gjenganger både i sesong 1 og hittil i sesong 2, og er tydeligvis en av skofavorittene til Hannah.

Marnie, spilt av Allison Williams

Marnie er den mest polerte og voksne av alle jentene i tv-serien. Hun går mye i pene jobbkjoler fra kjedebutikker som Zara og har flere sko fra Nine West. Stilen kan minne litt om en yngre utgave av Charlotte York fra «Sex og singelliv». Farger, fasonger og tilbehør er ofte av den klassiske sorten som prøver å gjenspeile en ung, men profesjonell jobbstil.

Jessa, spilt av Jemima Kirke

Jessas stil er en eklektisk blanding av «flørtende parisisk» og «Brooklyn badass» som kan oppsummeres til en «boho-chic»-stil. Frisinnede Jessa er veldig glad i eksentriske skjerf og alt med fjær. Hun bruker mye lag på lag, lyse farger og enten mønstrete bukser eller slitte jeans med et par boots.

Shoshanna, spilt av Zosia Mamet

Shoshanna bor sammen sin kusine Jessa i en leilighet på Upper East som foreldrene betaler for. Her løper hun stort sett rundt i matchende pyjamas. På veggen har hun en «Sex og singelliv»-plakat. Jessa har ikke helt funnet sin egen stil, men når hun ikke går rundt i nattøy hjemme, elsker hun å ta på seg paljetter eller blande ulike elementer sammen til et multimiks-antrekk som ofte er tydelig inspirert av «Sex- og singelliv».

Publisert: