Sminken du kan bruke på stranden

Det er ikke alltid like lett å se bra ut på stranden. Sminke er ekstra vanskelig med bading, soling og alt strandlivet innebærer. Her er produktene som passer best for deg som vil være skjønn på stranden.

Mari Glans
Publisert:

På stranden bør man begrense sminkebruken litt sammenlignet med hva man vanligvis bruker. Soling og sminke er ikke en veldig god match. Men det går likevel an å forskjønne seg litt før man drar på strandtur. Enkelte produkter er det lurt å unngå, blant annet lipgloss uten solfaktor, oljebaserte produkter og produkter som inneholder mye pudder, da disse vil stripe seg når det blir varmt og fuktig. Se etter vannfaste produkter til stranden, gjerne med solfaktor.

Mineralfoundation

Mineralfoundation passer godt på stranden siden den inneholder naturlige ingredienser og dekker huden lett uten å tette igjen porene. Mange mineralfoundationer inneholder også SPF. Du skal selvfølgelig ha solfaktor under uansett, men ekstra beskyttelse er alltid et pluss.

Vannfast mascara

Bading, fuktighet og svette kan få mascaraen til å begynne å renne. Dette kan lett unngås ved å bruke vannfast mascara. Ofte finnes favorittmascaraen din også i en vannfast variant. Om den ikke gjør det, finnes det produkter du kan påføre over mascaraen for å gjøre den vannfast.

MinMote.no - Norges største moteside

Krembronzer

Solkysset glød er lekkert på stranden. Desverre kan produkter som inneholder mye pudder begynne å stripe seg utover dagen, derfor bør du bruke bronseprodukter i kremform. Det kan høres skummelt ut, men bronseproduktene er transparente i fargen, og resultatet blir jevnt og naturlig. Velg gjerne en variant som er beregnet for solen, disse inneholder både solfaktor og er vannfaste.

Vannfast øyenskygge

Den ultimate øyenskyggen for stranden er både vannfast og i kremform. Her kan det lønne seg å investere i en litt dyrere variant, som sitter bedre uten å stripe seg. Det finnes også vannfaste kajaler for dem som bare vil markere øynene litt.

MinMote.no - Norges største moteside

Lipgloss med solfaktor

Lipgloss uten solfaktor kan faktisk forsterke UV-strålene og virke som et forstørrelsesglass for solen. Derfor må du unngå lipgloss i solen om den ikke beskytter med solfaktor. Huden på leppene er tynnere og mer ømfintlig enn ellers i ansiktet, bruk derfor så høy faktor som mulig på leppene.

Farget solkrem

Det finnes faktisk solkremer med litt farge i, som gir en fin og naturlig glød i huden. Om du føles deg gusten i huden uten foundation, men likvel vil sole deg uten sminke på, er dette et godt alternativ. Pass på at kremen beskytter mot både UVA og UVB-stråler, og at det faktisk har en fullverdig solfaktor og ikke bare er en farget dagkrem med solfilter.

Hårlotion med UV-filter

Ikke glem håret på stranden. Kjøp en balm med UV-filter til håret ditt. På den måten tilfører du håret ekstra fuktighet, i tillegg til å beskytte det mot stråling og uttørking. Om du har farget hår vil den også bevare fargen slik at den varer lengre.

MinMote.no - Norges største moteside
MinMote.no - Norges største moteside
Publisert: