Her henger motefiffen - de syv mest trendy stedene i Oslo

TRENDY RAD: Kjente moteprofiler som Jenny Skavlan, Hedda Skoug, Tone Damli Aaberge, Pia Tjelta og Caroline Skjelbred henger gjerne på de hippeste stedene i byen. Foto: NTB Scanpix
TRENDY RAD: Kjente moteprofiler som Jenny Skavlan, Hedda Skoug, Tone Damli Aaberge, Pia Tjelta og Caroline Skjelbred henger gjerne på de hippeste stedene i byen. Foto: NTB Scanpix

Følg i fotsporene til motekjendisene i hovedstaden. minMote gir deg guiden over de hippeste stedene å henge i byen.

Oslo bugner over av kule steder å henge, enten du ser etter lunsj i farten eller et sted å ta noen glass med gode venner. Kjente ansikter fra motebransjen er stadig observert på de mest trendy stedene - også gjennom fotoøyeblikk på bildedelingstjenesten Instagram.

minMote har samlet de syv mest trendy stedene i byen i en liten Oslo-guide.

Smoothie Xchange, etter trening (Niels juels gate 31)

Med bredt utvalg av smoothies med topping er smoothiebaren på Frogner stedet å droppe innom for et sunt mellommåltid etter trening. Kjente motefjes som Tone Damli Aaberge og Hedda Skoug er stadig innom for å få tak i sin favoritt-smoothie.

- Det er skremmende å tenke på hvor mye penger jeg legger igjen der, men smoothien er utrolig god, sier moteblogger og stylist Hedda Skoug.

Delicatessen, middag (Søndregate 8)

Siden tapasrestauranten åpnet på Grünerløkka for over ti år siden har de utvidet med flere avdelinger i byen. Det er imidlertid ofte kø på originalen, og tapasen regnes som en av de beste blant motefiffen. Chiraq Patel fra Karpe Diem, Costume-redaktør Vanessa Rudjord og skuespiller Jenny Skavlan er blant ansiktene som har blitt observert rundt tapasbordet.

Joe & The Juice, lunsj (Nedre Slottsgate 8)

På hverdager stikker moteredaktører og bloggere ofte innom juicebaren i første etasje på Steen & Strøm Magasin. Den sentrale plasseringen og utvalget av sunne sandwicher og juicer, gjør stedet til et praktisk stoppested når man farten til og fra møter.

- Jeg liker det sunne hurtigmat-alternativet og er innom nesten hver gang jeg er i sentrum, sier moteblogger Janka Polliani.

Eger Karl Johan, shopping (Karl Johans gate 23)

Shoppingsenteret midt i sentrum rommer et variert utvalg av eksklusive og trendy motemerker for dame og herre. Dette er stedet der motebevisste kjendiser og stylister jakter på nye garderobeskatter.

- Shoppingkonseptet på Eger er bygd opp med forskjellige avdelinger med luksus, sko og veske, jeans og trend. Det er derfor perfekt hvis du skal ha alt på et sted, og er mindre kaotisk enn de andre kjente shoppingstedene, sier Caroline Skjelbred, motejournalist og stylist i ELLE.

Gevir, frisør (Thorvald Meyers gate 15)

Hit drar it-jenter som Tone Damli Aaberge og Jenny Skavlan og motebloggere for å få fikset på sveisen. Enten de ønsker å klippe lengdene, farge håret eller bare style frisyren til rød løper.

- Jeg kan alltid stole blindt på frisøren min Anne-Grethe Starheims valg. Samtidig blir jeg inspirert av å være i de fine omgivelsene på Gevir. De er flinke til å style salongen etter sesong, sier moteblogger Marie Ullevoldsæter.

Milla Boutique, interiørshopping (Ruseløkkveien 26)

Midt i sentrum ligger House of Oslo som huser et interiørmekka med forskjellige butikker. Med hippe varer i jordfarger, gull og sølv er Milla Boutique blitt en av favorittene i byen. Titt og ofte dukker det opp bilder fra hjemmet til moteredaktører og stylister på sosiale medier med interiør fra Milla.

Angst bar, utested (Torggata 11)

Gjemt i Strøget-passasjen ikke langt fra Youngstorget ligger en av byens minste, men kanskje mest elskverdige barer blant unge skuespillere, artister og designere. På kort tid har Angst blitt stamstedet til blant annet Maria Mena, Pia Tjelta, Jenny Skavlan og Fam Irvoll, hvor de møter kjente og venner på kveldstid og i helgene.

- Jeg føler meg alltid hjemme i den fineste, lille baren i verden. Det er som jeg kan stikke innom når jeg vil og alltid vite at jeg har noen venner som sitter der, sier klesdesigner Fam Irvoll.

Hvordan var din opplevelse i dag?