Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Stor test av julekalendere 2021

HVILKEN JULEKALENDER ER BEST? I denne testen har vi funnet frem til den beste adventskalenderen med skjønnhetsprodukter i 2021.

Tell ned til jul med årets beste adventskalendere.

Publisert:

Klar for å komme i julestemning? Blant de hyggeligste førjulstradisjonene er jo en god, gammeldags julekalender med 24 små overraskelser.

Kanskje har det ikke vært så mange av kalendrene siden du flyttet hjemmefra? Heldigvis går det an å unne seg selv en, og dermed åpne en fin, liten overraskelse hver dag før jul. Eller kanskje det er den perfekte gave til noen du er glad i nå i førjulstiden?

Det finnes et hav av julekalendere fra ulike skjønnhetsmerker, men hvilken er det man egentlig bør satse på i år? Vi har testet!

NYHETER

Slakter Ingrossos julekalender

14. H&M MakeUp-kalender

Denne lille, søte og rosa kalenderen gir kanskje ikke mest julestemning, men vi setter pris på at den tar liten plass. Men det positive stopper nok der. Pressemeldingen til denne kalenderen lyder som følger: «En luksuriøs sminkekalender fylt med sminkefavoritter, den perfekte nedtellingen frem til jul.»

Julekalenderen, som koster 299 kroner, er kanskje billig, men det er ikke alltid billig er best. Sminken fremstår som ræl, og vi vet H&M kan bedre enn dette når det kommer til skjønnhet. Dette er alt annet enn luksuriøst. Det ser ut som lekesminke til barn, og er dermed noe du bør styre langt unna om du er på utkikk etter en kalender til voksne eller ungdommer.

Terningkast 1.

Styr unna!

Styr unna!

Kalender med sminke fra H&M.

299,-hos H&M
Gå til butikk

13. H&M Bath & Body-kalender

Som produktet tilsier, er dette julekalenderen for deg som er glad i å bade. Også her får vi en søt, liten kalender – denne gangen i blått – men det hjelper dessverre ikke. Du får veldig små produkter i kalenderen, og noen av dem er ikke fulle en gang.

LITE PRODUKT: Størrelsen på denne er allerede ganske liten, og som du ser mangler det mye produkt inne i den også.

Dette kalles en spa-kalender, men makan til stusslig spa har vi aldri sett. Denne passer også best til et barn. Flere av produktene lukter også veldig parfymert, og uten badekar er ikke denne kalenderen noe å ha. Det er også noe med utseendet på de ulike gavene som gjør at det hele ser både billig og barnslig ut. Mulig vi er blitt Grinchen i år, men det er ikke slik en god julekalender er.

Terningkast 1.

Skuffende og stusselig

Skuffende og stusselig

Kalender med badeprodukter fra H&M.

299,-hos H&M
Gå til butikk

12. Clinique

Denne kalenderen er rett og slett litt kjedelig å se på, og man må være obs så ikke hele innholdet blir avslørt da det er et stort bilde på baksiden. Kalenderen ser rett og slett ikke så eksklusiv ut. Her får du både hudpleie og sminke, og det er mange velkjente produkter. Men noen av produktene egner seg ikke så godt for alle hudtoner. De fleste produktene er veldig små, men det er noen unntak. Totalt blir vi litt «meh» etter å ha åpnet alle lukene, og det at prisen er i stiveste laget hjelper ikke på.

Terningkast 3.

Ikke overbevisende

Ikke overbevisende

Adventskalender fra Clinique.

1395,-hos Bangerhead
Gå til butikk

11. L’Occitane

Med fare for å spoile, bør du være over snittet glad i håndkremer for at denne kalenderen skal bli en innertier. Et pluss her er at det er ting alle kan bruke. Prisen er heller ikke alt for avskrekkende. Kalenderen er laget av papp, og på innsiden har noen av lukene flyttet på seg. Her finner du klassikere som du garantert vil få brukt for, men vi savner noen velkjente produkter fra dette merket. Det blir rett og slett for ensformig, og det er fare for at mange reisestørrelser bare vil bli liggende.

Terningkast 3.

Kalenderen for deg som er glad i håndkrem

Kalenderen for deg som er glad i håndkrem

Julekalender med kropps-, hår- og hudpleie.

649,-hos L'Occitane
Gå til butikk

10. Kiehl’s

Denne kalenderen er klassisk Kiehl’s, og vi liker designet. Både gøyalt og «julete», men med tanke på hvor mye den koster, så er det andre kalendere i testen som både er billigere og gir langt mer julestemning. Produktene som skjuler seg på innsiden er det ikke mye å utsette på, men mange av dem er i knøttsmå størrelser – som etter vår erfaring fort blir liggende ubrukt. Og det er jo synd når du først bruker over en tusenlapp på en gave til deg selv. Om du er nysgjerrig på merket, og ønsker å teste mye forskjellig, kan dette være kalenderen for deg. Kalenderen inneholder også noen klassikere og godbiter, men for prisen på rett over 1000-lappen blir det for mange små produkter til at den når helt opp.

Terningkast 3.

For mange små produkter

For mange små produkter

Kalender med Kiehls-klassikere.

1100,-hos Fredrik & Louisa
Gå til butikk

9. Lyko «Skinderella»

Denne kalenderen var god og tung, kledd i en eske med litt pusete stoff, men den gir dessverre ikke helt julefølelsen – selv om den er fin og lilla. Gavene kommer i sorte poser som er praktiske og enkle å få opp, men akk, de oser ikke lyx. På innsiden var det en blanding av produkter, mange kjente merkevarer, men mye kommer i små størrelser. Totalt blir det rett og slett litt mange små tuber og testere, og fargene er ikke en innertier. Men gode luker veier opp, og et av produktene dekker faktisk hele kalenderens verdi. Det er en helt fin kalender som mangler det lille ekstra.

Terningkast 4.

Mangler det lille ekstra

Mangler det lille ekstra

Kalender med sminke, hår- og hudpleie.

799,-hos Lyko
Gå til butikk

8. No7

Kalenderen fra No7 er en god innføring til merket, med både sminke og hudpleie. En ting som er genialt i denne kalenderen er at du får et sminkeprodukt på en kupong, slik at du kan velge fargen som passer for deg – det er det flere som kunne latt seg inspirere av. Her får du også flere store og nyttige produkter, men det var et par produktprøver for mye som gjemte seg inni der.

Terningkast 4.

God innføring

God innføring

Adventskalender fra No 7.

799,-hos Boots
Gå til butikk

7. Yves Rocher

På utsiden ser denne kalenderen ut som et skikkelig karneval. På innsiden er ikke feststemningen like stor, men vi blir ikke skuffet. Det er mange små reiseprodukter, men prisen rettferdiggjør det. Denne kalenderen er også en god introduksjon til merket. Flere av produktene lukter mye, men lukten er også veldig god. Om du vil unne deg en liten førjulsgave uten å bruke så altfor mye penger, kan denne kalenderen være et godt alternativ.

Terningkast 4.

God verdi for pengene

God verdi for pengene

Kalender fra Yves Rocher.

549,-hos Yves Rocher
Gå til butikk

6. MAC

Førsteinntrykket av MAC sin julekalender er litt sirkus, men den er spennende og fin, og den kan lett brukes igjen til neste år. Det er flere full size-produkter i testen, og du finner også flere populære MAC-produkter som du garantert kommer til å bli glad for. Det som trekker ned er at fargene på noen av produktene ikke passer til alle hudtoner, og prisen er også i stiveste laget. Likevel er det mange kvalitetsprodukter å finne i kalenderen, og det er det nok flere som vil sette pris på.

Terningkast 5.

Mange gode produkter

Mange gode produkter

Sminkekalender fra Mac Cosmetics.

1485,-hos Kicks
Gå til butikk

5. Lyko «24K»

Her står står forventningene til taket. Selve esken som kalenderen kommer i er stor, god og tung, men den gir ikke helmaks julestemning. Gavene kommer i sorte poser som er praktiske og enkle å få opp, men de gir ingen premiumsfølelse. Men det gjør innholdet derimot. Her er det gode og dyre luksusprodukter vi ikke hadde unnet oss på en og samme gang. Kalenderen byr på mye forskjellig, og mye kommer i «full size»-størrelser. Dessverre er det også noen prøver, men til gjengjeld er det to i hver pakke. Denne julekalenderen er dyr, men har en høy verdi. Er du opptatt av hudpleie, og har fått en julebonus, så er denne for deg. Her er det mange gode gaver og et bredt utvalg av produkter. Et lite minus som gjør at den ikke sikrer toppkarakter, er at det er noen testere. Det ville vi gjerne unngå i en kalender som koster nesten 2500 kroner.

Terningkast 5.

Dyr, men høy verdiLuksus

Dyr, men høy verdi

Fylt med hudpleie, hårpleie og sminke.

2499,-hos Lyko
Gå til butikk

4. Kicks makeup-kalender

Kicks byr på to julekalendere i år: en for sminke og en for hud. Sminkekalenderen har et rødt, feststemt uttrykk og passer godt til sesongen vi befinner oss i. Den inneholder flere produkter i full størrelse, og det er mange fine gaver å få – flere av dem imponerer oss skikkelig. Her er det noe for negler, noe for lepper og noe for prepping av hud fra flere ulike merker. I denne sminkekalenderen er det imidlertid noen av produktene som ikke fungerer til alle hudtoner. Vi forstår at det ikke er så lett å tilfredsstille alle, men her kunne man gått for mer nøytrale og farger, eller løst det med kuponger. Uansett er dette en sminkekalender som virkelig faller i smak.

Terningkast 5.

Faller i smak

Faller i smak

Makeup-kalender fra Kicks.

1499,-hos Kicks
Gå til butikk

3. The Body Shop

Denne julekalenderen er en klassiker av en grunn. Hele kalenderen er stor, solid og tung, og allerede ved å se på den gleder man seg til å åpne lukene. Men det er ikke bare på utsiden den imponerer, innholdet skuffer heller ikke! Her er det mange luker med produkter i full størrelse, og det er et bredt utvalg av kjedens kropps- og ansiktspleie. Dette er også testens dyreste kalender, som gjør at vi forventer ordentlig innhold. Det vi savner er litt større variasjon for spenningens skyld, og noen av lukene blir litt snaue. Alt i alt er denne kalenderen et godt valg for deg som elsker The Body Shop.

Terningkast 5.

Kalenderen for deg som elsker The Body Shop

Kalenderen for deg som elsker The Body Shop

Kalenderen fra The Body Shop er en av testens beste, men du skal vite at du elsker produktene før du slår til.

1998,-hos The Body Shop
Gå til butikk

2. Rituals

Julekalenderen til Rituals er kanskje den som krever mest jobb for å få satt den opp, men det spiller ingen rolle når det ferdige produktet står på bordet. Førsteinntrykket byr på wow-faktor, og vi roper et stort «oiii» i kor da lyset skrus på. Den lille julelandsbyen lyser opp og gir den ultimate julestemningen. Men gjør innholdet det? Det er et bredt utvalg av Rituals-produkter, men flere av dem kommer i reisestørrelse. Aller helst skulle vi ha ønsket oss noen flere produkter i full størrelse. Men her er det uansett produkter man faktisk vil få god nytte av, prisen er ikke ille og det gjør at kalenderen klatrer opp til toppscore. Denne kalenderen sikrer julestemningen!

Terningkast 6.

Sikrer julestemningen!Favoritt

Sikrer julestemningen!

Deluxe-julekalender fra Rituals.

980,-hos Rituals
Gå til butikk

1. Kicks skincare-kalender

Det er en fryd å åpne hver luke i denne kalenderen. Kicks har en stor fordel i det at de kan by på forskjellige produkter fra ulike merker. Det gjør det ekstra spennende å åpne en luke hver dag i desember. Redaksjonen blir også ganske så overrasket når vi ser hvor mange store produkter det er i kalenderen. Det eneste minuset vi har å komme med i denne testen er at selve innpakningen ikke gir den ultimate julestemningen, og at en av lukene er en liten skuffelse. Til gjengjeld får du andre veldig gode gaver og kvalitetsprodukter i førjulstiden. Prisen ligger på 1500 kroner, men her mener vi du får mer enn det du betaler for! For skjønnhets- og hudpleie-entusiasten er denne kalenderen midt i blinken.

Terningkast 6.

Midt i blinkenFavoritt

Midt i blinken

Hudpleiekalender fra Kicks.

1499,-hos Kicks
Gå til butikk
Publisert:

Finn mer innhold om: