Proffe tips for en bedre makeup

Når man jobber med sminke hver eneste dag, lærer man seg mange små knep som gir bedre resultater når man legger makeup. Her er åtte proffe tips som gjør at makeupen din ser bedre ut.

Mari Glans
Publisert:

De fleste som sminker seg daglig, oppdager små ting de kan gjøre som gir bedre resultater når de sminker seg. Det er mange små triks som enkelt kan gjøre at sminken rett og slett ser bedre ut. Selv om triksene er enkle, kan de utgjøre en stor forskjell.

Kremskygge under pudderskygge

Å legge en kremskygge på lokket før du legger pudderskyggen, kan virkelig få fram fargene på en mer intens måte. Du kan enten legge samme fargenyanse både på pudder- og kremskyggen, men om du bruker en mørkere eller en metallisk kremskygge først, får du et mye mer spennende og skinnende resultat.

Øyenskygge som eyeliner

Om du synes at flytende eyeliner blir for hardt eller for vanskelig å legge, kan du bruke en flat skråpensel og en sort øyenskygge istedet. Legg øyenskyggen på samme måte som du legger eyeliner. Bruk gjerne en øyenskygge som kan brukes med våt kost for å få et resultat som minner mer om flytende liner.

MinMote.no - Norges største moteside

Farget mascara under sort mascara

Mascara i sterke farger oppfattes gjerne litt harry og 80-talls, men det har en kjempeeffekt på øynene. Det går heldigvis an å få samme effekten på en mer diskret måte. Legg først den fargede mascaraen og så et lag med sort mascara over. Da vil fargen skinne svakt gjennom, og framheve øyenfargen din uten at det blir for synlig.

Brune og grå øyne bør bruke blå mascara, blå og grønne øyne kan bruke bronsefarget eller lilla mascara.

MinMote.no - Norges største moteside

To forskjellige rougefarger

Ikke hold deg til én rouge, om du bruker to forskjellige farger får du maksimalt ut av kinnbeina dine. Velg en mer naturlig rougefarge og en lysere rosa- eller feskenfarge. Legg den mørke fargen litt under kinnbeina, og den lyse fargen rett på kinnbeina. På den måten får du både framhevet konturene i ansiktet og friske roser i kinnene.

Suger du inn kinnene og legger den naturlige rougen der kinnene synker innover, får du effekten som gjør at du også ser smalere ut i ansiktet.

MinMote.no - Norges største moteside

Leppepomade under leppestift

Tørre lepper er aldri pent, uansett hvor trendy det er med matt leppestift. Legg derfor alltid et tynt lag leppepomade på leppene før du legger leppestiften. Da får du et mykere og mindre hardt resultat, som ikke ser tørt ut samme hvor matt leppestiften din er.

Mascara på de nederste vippene først

Mange liker å legge mascara på de øverste vippene først, og så bruke det som er igjen på kosten på de nederste vippene. Det er egentlig smart tenkt, men du risikerer at mascaraen smitter over på øyelokket om du gjør det i denne rekkefølgen. Om du legger mascara på de øverste vippene først, vil den smitte over på øyelokket når du ser opp for å legge på vippene under. Legg mascara på de nederste vippene først, så slipper du å grise på øyenskyggen din.

Få maksimalt ut av vippene dine!Slik legger du mascara perfekt

Øyenskygge før concealer

Om du skal legge kraftig øyenskygge, er det fort gjort at det drysser ned under øynene og ødelegger concealeren. Derfor er det best å legge øyenskyggen først om du bruker sterke farger, og legge concealeren etterpå. På den måten slipper du å legge concealer to ganger, og få et klumpete resultat.

Q-tips etter kajal

Harde linjer rundt øynene ser ikke bare uproft ut, det gjør også at øynene ser mindre ut. Dus derfor alltid ut kajalen med en q-tips etter påføring. Bare gni lett i kantene og i overgangene, så slipper du harde og uflatterende streker.

Relevante artikler videre:

Smink deg etter alderen din!Sminketips for unge og gode voksne

Skal du kjøpe ny sminke?Her er de fem produktene du må ha i høst

Her er den kuleste festsminken!Høstens kuleste partylook

Sotede øyne går aldri av moten. Slik sminker du sotede øyne

Publisert:

Finn mer innhold om: