Elsk problemhuden din: Sjekk kampanjen som tar av på Instagram

hud

Flere tusen mennesker har hevet seg på Albino-modellen Shaun Ross' (27) hashtagkampanje #inmyskiniwin.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
hud

Foto: Skjermdump fra Instagram/@samtanski

hud

Foto: Skjermdump fra Instagram/@alex.augustin.9

Ross var den aller første afrikanske albino-modellen som virkelig slo gjennom i motebransjen etter å ha blitt oppdaget på YouTube.

I 2012 tok han initativet til bevissthetskampanjen «In my skin I win», med mål om bidra til å redefinere skjønnhetsdealet, nettopp på bakgrunn av mobbing han selv har opplevd. Nå har kampanjen blusset opp igjen.

Les også: Derfor blir strekkmerker hyllet i sosiale medier

Ross ble selv mobbet som barn, og har fått flere henvendelser fra unge og voksne som har opplevd det samme på grunn av hudproblemer, skriver Buzzfeed.

Folk over hele verden engasjerer seg på Instagram med hastagen #inmyskiniwin, og i skrivende stund finnes det godt over 10 000 registerte bilder av mennesker som har problemer med huden i ulik grad.

- Jeg vil lære folk å være komfortable med hvem de er, og elske seg selv akkurat slik som de er, uttalte modellen Ross i en TED Talk i forbindelse med kampanjen tilbake i 2014.

Siden 2008 har han jobbet for motehus som Givenchy og Alexander McQueen, og gjort moteserier for italienske Vogue, Nylon, GQ og iD-Magazine.

Les også: Kvinner slår tilbake mot viralt midjetriks

untitled link

Skjønnhetsidealet er et brennhett tema i motebransjen akkurat nå, og blir stadig utfordret. Den siste tiden har spesielt plus size-modeller og transseksuelle dominert i motebildet, og Los Angeles har nylig åpnet et eget modellbyrå for transpersoner. 18-åringen Madeleine Stuart med Downs syndrom har blitt booket som modell til New York Fashion Week, og altfor tynne modeller har blitt forbudt i Frankrike.

Se hashtagen herje på Instagram her:

untitled linkuntitled linkuntitled link
untitled linkuntitled linkuntitled linkuntitled link
Publisert:

Finn mer innhold om: