Fremhev øynene: Slik velger du riktig øyenskygge

forisde agnes

Vet du hvilke farger som matcher til naturlige øyenfarge og dermed fremhever øynene dine på best mulig måte?

Agnes Lovise Haugen
Publisert:
forisde agnes

Foto: Agnes Lovise Gulbrandsen

forisde agnes

MinMotes sminkeekspert, Agnes Lovise Gulbrandsen

Ved hjelp av øyenskygger i riktige farger kan du enkelt få øynene dine til å se klarere ut, og ikke minst få din naturlige øyenfarge til å se mer intens ut. Og hemmeligheten? Det handler rett og slett om å bruke komplimentærfargene riktig.

Når det er sagt, så må vi også nevne at du vil få mest ut av teknikken ved å bruke alle fire øyenskyggene i skrinet.

Man trenger ikke å bruke den klareste versjonen av komplimenterfargen, da det fort kan se veldig hardt ut. Bruk fargen som et utgangspunkt og finn skygger som har samme undertone, som for eksempel lysebrunt og bronse til brunt. Hvis du har lyst til å bruke helt klare farger kan det hjelpe å kombinere nøytrale farger som beige og hvitt for å dempe «looken». Hvis du vil dra på litt ekstra med øyensminken, viser vi den beste teknikken for påføring av eyeliner her.

Blå øyne

Blå øyne er ofte kalde og vil derfor bli fremhevet av varme farger. På motsatt side av fargesirkelen er oransj, så alle skygger med en varm, oransj undertone, som gull eller bronse vil spille godt med øyefargen din. Om det blå i øynene dine heller mer over i turkist, altså med litt gult i seg kan du fint bruke mursteinsrødetoner.

Brune øyne

Brunt er en blanding av alle fargene i fargesirkelen, så her må du finne ut hvilke farger det er mest av i øynene dine. Har du en varm og gyllen brunfarge, altså med mye gult i seg, kan du gå for lilla eller grålige farger. Hvis det er mer rødt i brunfargen er det fint med kalde farge som grå, blå og lilla. Grønn kan også være fint. Hvis brunfargen er mørk og kald vil den fremheves fint av gylne farger som bronse og gull. Slik legger du «smokey eyes» som proffene.

Grønne øyne

Grønne øyne kommer i flere forskjellig nyanser,som alle andre øyenfarger. Har du en grønnfarge med mye gult i seg passer det godt med fiolett og lillatoner. Har du en mer blågrønn farge fremheves de av mursteinsrød. Finn gjerne skygger i varme lilla- eller rødtoner. Du kan også gå for burgunder eller rustrøde skygger.

Les også:Med dette enkle sminketrikset ser øyene større ut

Publisert:

Finn mer innhold om: