Makeup-trender gjennom tidene

Makeup-trendene er ofte inspirert av tidligere tiår og skjønnhetsikoner. Her er de beste og mest inspirerende makeup-lookene gjennom tidene.

Mari Glans
Publisert:

Når er retrostilen hottere enn noen gang. De fleste trendene som gjelder i dagens skjønnhetsbilde har vært sett tidligere, og er hentet fra flere forskjellige tiår som hver har sine egne særtrekk.

50- tallet

På 50-tallet regjerte ikoner som Audrey Hepburn og Marilyn Monroe. Begge filmstjernene sminket seg i en klassisk 50-talls stil. Marilyn Monroe med sine knallrøde lepper, tykke eyeliner og knekken i øyenbrynene, og Audrey Hepburn med sine markerte bryn og store dådyrøyne.

Begge stilene er klassikere som fortsatt gjelder i dagens trendbilde. Marilyn Monroes makeup kopieres til stadighet av stjerner som Scarlett Johansson, Christina Aguilera og Dita Von Teese.

Lær å legge flytende eyeliner som på 50-tallet!Les vår eyeliner-guide her!

60-tallet

Brigitte Bardot hadde 60-tallet mest sexy look. Det store blonde håret og makeupen, som besto av sort tykk eyeliner med vipp, lys matt hud og bleke lepper, er like aktuell den dag i dag. Flere looker fra 60-tallet er like inpirerende i dagens skjønnhetsbilde, se bare på filmer som «Dreamgirls» og «Factory Girl», som baserer seg på 60-talls stjerner som Diana Ross og Andy Warhols muse Edie Sedgwick.

Få 60-talls looken med sort eyeliner!Sort kajal gir en kul partylook

Mods

På 60-tallet regjerte også mod-stilen (mod er en forkortelse for modern), som var en veldig grafisk og overdrevet makeup. Supermodellen Twiggy er kjent for sine store og markerte øyne, som var sminket med tykk eyeliner både over og under øynene, og med løsvipper og påtegnede øyenvipper under øynene. Eyelineren kunne være så tykk at den nesten dekket hele øyelokket. Fregner og pastellfarger var hot, og leppene kunne gjerne være lysere enn selve huden.

Bleke lepper er fortsatt hot!Se hvordan du får looken her!

70-tallet

Flere makup-trender var gjeldende på 70-tallet, men de aller kuleste var den glamorøse og rocka makupen, som sett på stjerner som supermodell Jerry Hall og Debbie Harry i den siste halvdelen av tiåret. Jerry Hall var en av verdens største modeller, og så alltid superglamorøs ut med skinnende hud, markerte kinnbein og glossy lepper. Debbie Harry var rocka og glam på samme tid, med sine markerte øyne med eyeliner, knallfarger og røde lepper.

Discostilen med kraftige farger, glitter og gloss må selvfølgelig også nevnes når man snakker om 70-tallet. Både øyne, munn og kinnbein skulle markeres tydelig, med sterke glitrende farger og glossy finish.

Få disco-makeup med metalliske farger!Slik får du looken

80-tallet

Det glade 80-tallet er for fullt tilbake i motebildet, og det gjelder makeup også. Da popikonet Madonna slo igjennom i 1983 hadde hun en helt unik stil som ble kopiert verden over. Med øyenskygge helt opp til de tykke brynene og knallrøde lepper, satte Madonna også standarden når det gjelder makeup. Brooke Shields hadde 80-tallets flotteste bryn, og trenden med tykke bryn har også vært gjeldene de siste sesongene. Denne høsten er også 80-tallet en stor inspirasjonskilde innen makeup, og ble blant annet sett på høstvisningene til Gucci og Chloé.

Guccis makeup er høstens kuleste!Se hvordan du får 80-talls looken her!

Bli inpirert av stilikonet Madonna!Se hennes fantastiske antrekk gjennom tidene her!

90-tallet

Mange tenker med skrekk tilbake på 90-tallets makeup-trender. De matte bruntonene, overnappede bryn og mørk liplinerstrek rundt leppene er gjengangere fra dette tiåret. Dette var supermodellenes tid, og sminken til Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Linda Evangelista og Kate Moss ble ofte kopiert. Kombinasjoner som lys matt hud, med mørkerød leppestift, syltynne bryn i en trekantform, og mørk brun lipliner med en lysere brun leppestift var store trender. Fargene var kraftige og harde, med innslag av enkelte pastellfarger.

Nåtidens makeup-trender henter mye inspireasjon fra tidligere tiår. Stjerner som Dita Von Teese, Gwen Stefani og Scarlett Johansson er store fans av den klassiske 50-tallslooken, mens Sienna Miller, Drew Barrymore og Nicole Richie gjerne lar seg inspirere av 60-tallet. Samtidig er det store tendenser fra 80-tallet i dagens skjønnhetsbilde.

Røde lepper er det som gjelder i høst.Se hvordan du bruker rød leppestift her!

MinMote.no - Norges største moteside

Relevante artikler videre:

Ikke vær redd for å prøve noe nytt!Oppdater sminkerutinen din

Røde lepper er hot blant stjernene!Se hvem som digger trenden

Ikke havn i sminkefella!Unngå disse feilene

Bli trendy på håret også!Sideskillen er tilbake

Publisert: