Slik bruker du ferskenfarger

Dette er tiden for pastellfarger, og den lekreste av dem er fersken. Fersken kan brukes på øyene, leppene og i kinnene, i tillegg er det en utrolig fin farge på neglene.

Mari Glans
Publisert:

Fersken er en veldig frisk og anvendelig farge. Den kan passe til alle, og er en kontrastfarge til både til brune, grønne og blå øyne. I tillegg ser den bra ut på blondiner, brunetter og rødhårede. For dem som alltid bruker rosa gloss og rouge, kan fersken være en fin måte å friske opp looken på.

I år har «nude lips» vært en stor makeup-trend, men mange synes at det er vanskelig å finne en fin nyanse. Beige glosser eller leppestifter med et hint av fersken, ser straks mer glødende og naturlige ut. Til ferskenfargede lepper er det fint med rouge i samme fargetone, altså litt varmere nyanser. Du trenger ikke matche leppestiften med rougen, men å holde det i samme skala er bra.

MinMote.no - Norges største moteside

Fersken kler alle

Ferskenfarger på øyene er noe som kler absolutt alle. Fersken er en farge som står i kontrast til både grønne, blå og brune øyne, derfor vil fersken fremheve alle øyenfarger. Bruk fersken alene på øynene i en lett dagmakeup, men kombiner den med forskjellige brune nyanser, bronse eller sort til kvelden.

Mange solpudder kommer nå som multiprodukter, med flere fargenyanser som kan brukes sammen eller alene på steder man vil framheve spesielt. Kjøp et solpudder som har en ferskennyanse i seg, så kan du bruke den både som øyenskygge og rouge, i tillegg vil de andre fargene som følger med harmonere med ferskenfargen når de brukes som solpudder eller highlighter.

Neglene er stedet å eksperimentere med farger. Fargerike negler har lenge vært hovedtrenden, men nå som det går mot sommer, er lettere pastellfarger veldig fint. Fersken er et lekkert alternativ til de vanlige rosatonene, og er dessuten kjempefint til solbrun hud.

MinMote.no - Norges største moteside

Tips og triks

- Hemmeligheten ligger i å velge riktig ferskennyanse. Lys hud og kalde hudtyper bør satse på en gylden fersken eller aprikossnyanse med rosa undertoner. Mørkere hudtoner kan velge kraftigere ferskenfarger med undertoner i brunt eller bronse.

- Unngå å velge for orange rouge om du bruker solpudder i tillegg, de gyldne tonene i solpudderet kan gjøre fargen ekstra orange.

- Bruk farger i ansiktet som er i samme familie. Ikke kombiner varme og kalde farger på huden.

- Å bruke samme fargepalett kan bli litt for matchende, så lek med forskjellige teksturer i ansiktet. Om du har matt hud, ha gloss på leppene eller skimrende øyenskygge for å gjøre looken mer moderne.

- Lyse ferskenfarger på øyenene kan gjøre at man ser utvasket ut, så definer øynene med en kajal eller eyeliner, og legg gjerne et ekstra lag mascara for å få øynene frem.

MinMote.no - Norges største motesideFølg også minMote.no på Twitter!
Publisert:

Finn mer innhold om: