Slik bruker du hudfarget leppestift

Med sotet og dramatiske øyemakeup, er aldri de hudfargede leppene langt unna, og de sexy, hudfargede leppene forsvinner aldri fra motebildet. Finn den perfekte nyansen for din hudtone, og du har en trofast følgesvenn i sminkepungen.

Det er mange sminkeregler i makeup-verdenen. En av de viktigste er å alltid fokusere på én del av ansiktet av gangen. Hvis du har fokus på øynene, skal du tone ned munnen. Det er her de hudfargede leppene har blitt en klassiker i enhver makeup-look. De er perfekte med de sotede og mørke øynene som kommer tilbake i motebildet hver eneste høst.

Velg riktig nyanse

Men for å få den looken man er ute etter, er det viktigste å finne den riktige nyansen. Det er lett å se utvasket, eller rett og slett syk ut, om man har en farge som ikke matcher hudtonen i ansiktet. Velg aldri farger som er mer enn to nyanser unna din egen hudfarge. Lyse hudtoner bør bruke hudfargede leppestifter som har en lett rosa eller ferskenfarget undertone, mens mørkere hudtoner kler beige undertoner. Be alltid om å få prøve leppestiften på før du prøver, så slipper du å gjøre bomkjøp. Du vil tydelig se om du kler fargen eller ikke.

Det er viktig å finne riktig konsistens på leppestiften også. Leppene skal helst være matte, men om den hudfargete leppestiften er for matt, kan leppene se veldig tørre og livløse ut. Velg derfor en fuktgivende leppestift med en rikere konsistens. Du kan selvfølgelig også legge litt gloss over leppestiften om du ikke liker matte lepper. Om du er redd for at leppene ser for livløse ut, kan du legge en lipgloss i en varmere farge over for å g mer liv.

Se minMote på VGTV!Skjønnhetstips og trender for høsten

Tips og triks

Plei også leppene godt når du ikke bruker leppestiften. Om leppene er tørre og flasser, vil den lyse leppestiften bare framheve dette. Et tips for å klargjøre leppene er å bruke en peelingkrem på tørre lepper noen timer før du skal bruke leppestiften. En annen måte å klargjøre dem på, er å påføre leppepomade, vente noen minutter, og så bruke et håndkle til å skrubbe leppene med. Avslutt med ett nytt lag leppepomade.

Siden de hudfargede leppene er såpass nedtonede, bør man legge fokus på andre deler av ansiktet. Gå gjerne for kraftigere sminke på øynene, og bruk alltid rouge i kinnene for å balansere ansiktet. Du kan oppnå alt fra en en sexy, rocka, naturlig eller glamorøs look med hudfarget leppestift, alt handler om hvordan du kombinerer den med annen makeup.

Sotede øyne er perfekt med hudfargede lepper. Se hvordan du sminker sotede øyne trinn for trinn her!

Relevante artikler videre:

Alt om høstens skjønnhetstrender!De 10 største makeup-trendene

Ekstra leppestift-guide!Se hvordan du legger leppestift her!

Skal du på fest?Her er høstens kuleste partylook!

Røde lepper er hot!Slik bruker du rød leppestift

Hvordan var din opplevelse i dag?