Emmy 2022: Beauty-looks verdt å merke seg

EKSPERTENES FAVORITT: Både makeupartisten og frisøren elsker looken Zendaya hadde under årets Emmy Awards.
EKSPERTENES FAVORITT: Både makeupartisten og frisøren elsker looken Zendaya hadde under årets Emmy Awards.Frazer Harrison / Getty Images

Naturlig sminke og hår, glødende hud og dobbel hestehale skilte seg ut på den røde løperen under årets prisutdeling.

Vi har allerede tatt en titt på de mange glitrende antrekkene fra årets Emmy Awards, men nå er det på tide å ta en nærmere titt på trendene innenfor hår og sminke.

Vi har spurt fire eksperter om hva som skilte seg ut på den røde løperen under nattens prisutdeling.

Naturlig sminke i fokus

Tomas Erdis, grunnlegger av Nabostylisten og forfatter bak boken «Sminkeskolen», sier til MinMote at han la ekstra merke til den naturlige sminken på den røde løperen.

– Det er spesielt den yngre generasjonen som har hentet tilbake den uanstrengte makeup-looken.

Jung Ho-yeon
Jung Ho-yeonRichard Shotwell / AP

Han trekker blant annet frem «Squid Game»-stjernen Jung Ho-Yeon, «Hacks»-skuespiller Hannah Einbinder og Emmy-vinner Zendaya.

– Det er fokus på frisk hud, blush, solpudder og highlight. Det er også fint at alle tre har gått for en subtil eyeliner. Det gir blikket det lille ekstra, men det er fremdeles nedpå.

Hannah Einbinder
Hannah EinbinderCHRIS DELMAS / AFP

– Hvis jeg skulle kopiert denne looken i morgen, hva må jeg gjøre?

– Det er viktig å starte med hudpleie. Jeg liker også å kjøre på med sminken mens hudpleien trekker inn. Sminken får med seg fukten fra hudpleien, samtidig som du får gløden og alt smelter inn i huden.

Erdis sier det er fint at stjernene har valgt naturlige farger.

– Man ser ikke hvor rougen er, ikke hvor den starter eller slutter, alt er blendet godt inn. Det er viktig å bruke en stor, fluffy kost for å få til dette. Da blir overgangen mye mykere.

Samme teknikken brukes også på øynene.

– Det er naturlige farger som du ikke legger særlig merke til. Også her er det myke skygger som er lagt med en større kost. En spiss eyeliner er lagt helt inntil vipperoten. Det ser superfint ut! Den kan også trekkes ut litt for å skape en forlengelse av øyet, tipser Erdis.

Zendaya
ZendayaROBYN BECK / AFP

– Enkelt å få til hjemme

Natalie Beckford, som i fjor ble kåret til årets frisør hos Adam og Eva, ser alltid etter naturlig hår på den røde løperen.

– Krøller vil jeg alltid se, sier frisøren til MinMote.

Hun trekker blant annet frem frisyrene til Natasha Rothwell og Shonda Rhimes.

Natasha Rothwell
Natasha RothwellAUDE GUERRUCCI / Reuters
Shonda Rhimes
Shonda RhimesROBYN BECK / AFP

Også Rosario Dawsons hår har fanget oppmerksomhet til Beckford.

– Elsker denne frisyren. Dette er noe man enkelt kan få til hjemme, forteller frisøren og legger til:

– Du må bare føne det bakover og bruke mousse og hårspray for å legge den bak. Det brukes ofte mye gelé på en look som denne, men her har man gått for en mattere tekstur. Denne frisyren passer alle hårtyper og lengder.

Rosario Dawson
Rosario DawsonRINGO CHIU / Reuters

– Enestående makeup-look

Chioma Anugweje, skribent og mote- og skjønnhetsinfluencer, synes sminken til Quinta Brunson, Alexandra Daddario og Issa Rae skilte seg ut denne kvelden.

– Quinta har gått for en glødende og bronzy sminke, og det passer godt med kjolen hennes.

Anugweje forteller at skuespilleren har en lettere base på huden, hvor glød har stått i fokus. Blush og highlight er med på å gi litt ekstra glød.

– Her har hun fokusert mer på øyensminken enn leppene. Øyenskyggen er bronzy og det hele er markert med noen falske vipper og en vinge-eyeliner. Det er heller ikke noe kjede rundt halsen, og det er nok fordi fokuset skal være på kjolen og den nydelige sminken.

Quinta Brunson
Quinta BrunsonRINGO CHIU / Reuters

Ifølge makeupartisten har Alexandra Daddario gått for en litt mattere look.

– Det er fremdeles fin glød i huden, men her har foundationen en semi-matt finish.

Men det er ikke foundation som er vinneren i denne sminkelooken.

– Her er det leppene som spiller hovedrollen, og det er det som gjør denne makeuplooken enestående. Legg en naturlig base, et lett lag med maskara og finn frem din favorittleppestift. I denne looken er det også mindre blush for å sette leppene i fokus.

Alexandra Daddario
Alexandra DaddarioRichard Shotwell / AP

Glød er også et stikkord i Issa Rae sin look, men også her er huden semi-matt og det er et langt større fokus på bryn enn hos de to andre damene.

– Du ser at fokuset er lagt på øvre del av ansiktet. For å få til det, må du huske å holde leppene nøytrale, tipser Anugweje.

Issa Rae
Issa RaeRichard Shotwell / AP

– Hun er helt rå

Valget falt også på Zendaya da Siv Oldervik, frisør og eier av salongen Stas Hår & Bryn i Trondheim, skulle velge sin favorittlook.

– Hun er helt rå. Håret passer superbra sammen med kjolen.

Zendaya
Zendaya ROBYN BECK / AFP

Oldervik sier sveisen er enkel, men at den samtidig gjør litt ut av seg. Og det man kanskje ikke ser ved første øyekast, er at det er to hestehaler som skal til for å skape looken!

– Jeg ville satt opp i to hestehaler. En oppå og en rett under. En dobbel hestehale skaper mye mer volum, tipser Oldervik.

Zendaya
ZendayaRichard Shotwell / AP

For å skape frisyren, må håret krølles på forhånd for å skape volum. Deretter må det sprayes godt med volumspray før det settes opp. For å få «bredde» i håret, bruker man masse teksturspray.

– Du må også gjerne tupere litt, men det viktigste er å børste ut for å skape volum.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?