Vårens store lugg

Lugg kommer for fullt i vår, men du må ikke nødvendigvis klippe håret for å omfavne trenden.

Rikke Monsen
Publisert:

Etter Mulberry og Diors vårvisning har tung lugg blitt en hårtrend å legge merke til. Dior hadde gitt modellene sine en 50-tallsfrisyre med kraftig lugg satt sammen med elegante krøller, mens Mulberry satset på en mer fri 70-tallslook med lang lugg og lette bølger i håret.

Fungerer for flertallet

Hvis du vurderer å satse på lugg, er det kjekt å merke seg at den enkelt kan friske opp en gammel frisyre. Dessuten passer lugg utmerket uansett hvilken stil du foretrekker. Enten du har en rocka eller klassisk stil, så vil luggen fungere på hver sin måte. Samtidig passer en lugg godt til forskjellige ansiktsformer og spesielt godt til de med hjerteformet ansikt. Men før du tar valget om å klippe lugg, er det lurt å tenke over at god vedlikehold av en lugg krever litt mer enn en vanlig frisyre, ofte kan det bli dyrt med hyppige runder til frisøren.

Noen kjendiser, som Lou Doillon og Nicole Richie har vært trofaste mot trenden i lang tid allerede. I anledning Golden Globe i forrige uke hadde Sandra Bullock klipt en tung lugg som nesten strakk seg helt ned i øynene.

Skal du klippe deg? Slik blir du fornøyd hos frisøren!

Rett hår og lang lugg

Å gjenskape Bullocks tunge lugg og slette hår fra Golden Globe behøver slett ikke være noen kunst. Etter å ha vasket håret med shampoo og balsam, kan du ta i litt hårolje i håndkletørt hår. Deretter deler du håret inn i tre seksjoner, to på siden og en bak, og føner hver seksjon av håret så det blir rett. Så tar du luggen ut av hårseksjonen, og lar resten av håret forbli i seksjoner. Igjen tar du i en liten mengde olje i hver seksjon og bruker rettetangen på hver seksjon. Når det er ferdig kan du varme enda litt olje med hendene og dra over for å fjerne småhår og fullføre frisyren.

Makeup-trender gjennom tidene.La deg inspirere!

Tidsriktig eleganse

Den elegante 50-tallsluggen er ganske anvendelig siden man faktisk ikke må klippe lugg for å lage den. Etter å ha vasket håret og tatt i en varmebeskyttende krem, ruller du opp håret med varmruller. Når krøllene er klare, velger du ut en hårlokk foran til lugg, hvor bredden kan være litt mindre enn en penn. Dra stylingkrem langs denne hårlokken slik at den vil holde seg og hårene samles. Så ruller du håret fra tuppen, innunder og oppover. Når du treffer hårfestet i pannen, dra krøllen forsiktig utover på hver side til du er fornøyd med bredden. Fest deretter med hårspenner og spray godt inni og utenpå luggen.

Relevante saker videre:

Er du fascinert av 50-tallet?Les mer her!

På tide med noe nytt?Sats på en feminin frisyre til våren!

Publisert: