Baseproduktene som redder sminken din

Mange sliter med at leppestiften sitter dårlig eller at øyenskyggen legger seg i striper utover dagen. Heldigvis finnes det gode hjelpere som gir bedre holdbarhet og bedre resultater når du sminker deg. Her er en guide til baseproduktene som kan redde sminken din.

Mari Glans
Publisert:

Mange er ikke klar over det, men det finnes baseprodukter for de fleste sminkeprodukter. Og det kommer baser med mange forskjellige virkninger, enten du trenger å matte ned, jevne ut, eller ønsker bedre holdbarhet. Her er en oversikt over de forskjellige basene på markedet, mest sannsynlig vil du ha nytte av flere av dem.

Foundationbase

Det kommer mange forskjellige baseprodukter som skal brukes før du legger foundation.De fleste basene skal jevne ut huden og gi en glatt overflate, i tillegg til å gjøre at foundation sitter bedre og holder lengre. Om du har fet hud som lett blir blank, er en base som matter ned huden god å ha. For dem som lett blir røde i ansiktet, eller har røde partier de ønsker å tone ned, finnes det grønne foundationbaser som nøytraliserer det røde.

Les vår foundation-guide her!Smink deg til perfekt hud

Øyenskyggebase

Mange sliter med å få øyenskyggen til å sitte godt. Enten striper den seg, falmer raskt eller er av dårlig kvalitet. Her er en øyenskyggebase løsningen. Basen legges i et tynt lag over øyelokket før øyenskyggen, og vil gjøre at øyenskyggen holder hele dagen, og at fargene kommer bedre fram. Den gjør også at øyenskyggen blir lettere å legge og får et jevnere resultat. Dette er et må-ha produkt for dem som sliter med at øyenskyggen legger seg i striper.

Bruk øyenskyggebasen under festmakeup!Slik sminker du sotede øyne

Mascarabase

Mascarabasen kan ha flere funksjoner. Det finnes mascarabaser som pleier vippene, som skal gi mer volum eller lengde, som gjør at mascaraen sitter bedre, og det finnes mascarabaser som skal gjøre at vippene vokser raskere. Ofte er en mascarabase en kombinasjon av flere av disse tingene. Det finnes også todelte mascaraer, hvor det er mascarabase i den ene enden og mascara i den andre. Mascarabasen ser ut som en hvit mascara, og legges på vippene før du legger selve mascaraen. Et supert produkt for deg som ønsker å pleie vippene, og for deg som ønsker å få maksimalt ut av øyenvippene dine når du sminker deg.

Finner du ikke riktig mascara?Få hjelp av vår store mascara-guide!

Leppebase

Leppestift er det produktet som forsvinner raskest. Det er også et veldig avslørende produkt om du har tørr eller ujevne lepper. En leppebase vil gjøre at leppestiften holder lengre, og i tillegg vil den jevne ut huden på leppene dine slik at de ser jevnere ut. Det finnes også leppebaser som skal gi mer volum til leppene.

Røde lepper er hot denne høsten!Finn riktig farge og bruk leppestiften riktig

Neglelakkbase

En neglelakkbase er et nyttig produkt for dem som liker sterke farger på neglene. Basen vil beskytte neglene for misfarging fra neglelakken og legge et grunnlag som gjør at neglelakken sitter bedre. I tillegg har basene gjerne en utfyllende effekt på ujevnheter og riller i neglene, og vil gjøre overflaten glattere.

Kjøpe ny neglelakk?Her er høsten negletrender

Relevante artikler videre:

Smink deg etter alderen din!Sminketips for unge og gode voksne

Skal du kjøpe ny sminke?Her er de fem produktene du må ha i høst

Her er den kuleste festsminken!Høstens kuleste partylook

Vil du ha drømmehåret?Slik får du høstens heteste hår!

Publisert:

Finn mer innhold om: