Slik får du volum i håret

For de fleste skandinaviske jenter er det én kroppsdel som aldri kan bli stor nok, nemlig håret. Men det finnes flere måter å jukse seg til større hår på, her er fire enkle snarveier til volum.

Mari Glans
Publisert:

Først og fremst er det viktig å bruke riktige produkter til håret. Om du har fint, nordisk hår, bør du bruke shampo og balsam bergnet for denne hårtypen, og bruke produkter som skal gi volum til håret. Balsam som er for rik vil bare tynge håret ditt, og gjøre det enda flatere. Bruk balsamen kun i den nederste halvdelen av håret.

Føning

Bruk et volumgivende produkt i håret, mousse med volumgivende effekt er perfekt om du vil føne deg til volum. Påfør mousse i fuktig hår, konsentrer deg om røttene. Bruk et varmebeskyttende produkt, gjerne med volumgivende effekt, i resten av håret. Føn håret opp ned, og løft røttene fra hodebunnen med fingrene mens du føner. Bruk en hårføner med et smalt munnstykke, og konsentrer varmen på røttene for ekstra volum. Avslutt føningen med kaldluft på røttene, da holder volumet seg bedre. Spray over røttene med hårspray for ekstra hold. Om du ønsker enda mer volum etter at håret har tørket, kan du bare påføre det volumgivende produktet en gang til på røttene, og gjenta prosessen.

MinMote.no - Norges største moteside

Tupering

Dette er den enkleste veien til volum i røttene. Bruk en tett tuperingskam og tupér små seksjoner med hår av gangen. Om du deler inn håret og tuperer det riktig, vil det volumet holde lenger og du unngår flokete hår. Begynn ytterst i håret, og dra kammen inn mot hodebunnen. Gjenta dette flere ganger, og spray over håret du har tupert for at det skal holde seg. Unngå å tupere håret som ligger i skillen, det er viktig at håret jobbes rent slik at det ser naturlig ut. Gre over det tuperte håret lett med en hårbørste med naturbust, for å jevne ut overflaten, men vær forsiktig så du ikke børster ut tuperingen. Husk at håret ikke skal se ut som et kråkereir, håret skal kun tupperes inn mot hodebunnen, og under det synlige håret.

MinMote.no - Norges største moteside

Håruller

Å rulle opp håret på store hårruller gir glamorøst volum. Hvis du velger de største rullene, får du løftet håret fra hodebunnen uten å få krøller på kjøpet. Påfør et stylingprodukt med godt hold på fuktig hår, bruk gjerne en volumgivende mousse. Rull opp håret på store ruller, gre håret oppover når du ruller, slik at håret løftes mest mulig bort fra hodebunnen. Tenk på hvordan du plasserer rullene, bruk for eksempel ekstra ruller på kronen bak på hodet for ekstra volum her. Om du har en plagsom virvel kan du rulle håret over denne,slik at den blir mindre synlig. Føn så over rullene med en hårføner uten munnstykke. La håret avkjøle før du tar ut rullene. Husk at håret skal være helt tørt før du tar dem ut. Gre lett gjennom håret før du fester frisyren med hårspray.

Du kan også rulle håret på en rund børste mens du føner håret, Gre håret oppover med børsten før du rullerhåret rundt selve børsten slik som med en hårrull. Hold børsten slik, mens du føner håret tørt. Rull børsten forsiktig ut, og fortsett på neste del av håret.

MinMote.no - Norges største moteside

Krepping

Du trenger ikke å kreppe hele håret for å få volum. Nå har det kommet egne varianter av kreppetangen som skal brukes på røttene ved hodebunnen for å skape ekstra volum. Det kreppete mønsteret løfter håret fra hodebunnen og gir volum i røttene, og du trenger bare kreppe enkelte deler av håret. Håret som ligger øverst i skillen skal ikke kreppes, slik at når du legger det over vil ikke det kreppete håret synes, men du vil ha volum under. Det går også an å bruke vanlig kreppetang for å få denne effekten, men her er taggene litt mindre.

Også med slettetang kan du oppnå en lignende effekt. Tupér håret i hodebunnen i smale seksjoner. Spray litt hårspray over, legg slettetangen over tuperingen og hold lett i tre til fem sekunder. Vent til håret avkjøles før du grer igjennom.

Følg minMote.no på Twitter!
Publisert:

Finn mer innhold om: