Slik legger du mascara perfekt

Mascara er det ene produktet i verden som alle jenter har et forhold til. Ofte er også mascara det eneste produktet man trenger for å se mer våken og frisk ut om man har dårlig tid om morgenen. Her er tipsene som får fram det fulle potensialet til øyenvippene dine.

Mari Glans
Publisert:

Mange har kanskje allerede funnet sin favorittmascara som de sverger til, mens noen blir egentlig aldri helt fornøyd og bytter ofte merke for å finne den ultimate livsledsageren. Det som er kult med mascara er at prisen ikke alltid henger sammen med kvaliteten, ofte er det de rimeligere merkene som topper både salgslister og tester. Med de rimelige merkene er det enklere å prøve seg frem og finne den mascaraen som er riktig for deg.

Ulike typer mascara

Det finnes mascarer tilpasset alle behov og ønsker om hvordan vippene skal være. Noen mascaraer er beregnet for å bue vippene, noen skal gi lengde, noen skal separere eller gi volum, og noen lover å gi litt av alt.

Det finnes også vannfaste mascaraer og mascaraer som er smittefaste for dem som ønsker det. Man må også forholde seg til størrelsen og formen på selve mascarakosten. Noen foretrekker store, tykke koster (det er som regel disse som gir mest volum), mens andre liker at kostene er tynne og små for å ha bedre kontroll når man påfører.

De tynne kostene gjør at man enklere kan påføre mascaraen innerst ved vipperoten og ved øyenkroken. Disse kostene gir ofte også fin lengde på vippene. For å oppnå et mer naturlig resultat er det viktig at vippene er separerte. Dette oppnås best ved å bruke en mascara med større mellomrom mellom taggene på kosten. Det finnes også mascaraer med en liten kam som børste, disse gir fin separasjon og er enkle å bruke.

De fleste ønsker likevel tette volumiøse vipper. Denne effekten fås best med store og tette koster. Disse dekker hver eneste øyenvipp med maskara, og jo tykkere kosten er, jo tykkere vipper får du. Mascaraene som har gummibørste med tenner er enkle å påføre uten å få klumpete vipper.

MinMote.no - Norges største moteside

Tilleggsprodukter

Det gjelder ikke bare å finne den riktige mascaraen for akkurat deg, mye av resultatet avhenger også av å bruke riktig teknikk. Et veldig viktig hjelpemiddel for å få fantastiske øyenvipper er vippetangen. Den vil bue vippene dine oppover og gi et åpnere og større blikk. Det nytter ikke med lange, tykke vipper om de peker rett fram. Bruk vippetangen før du påfører mascara om du bruker den klassiske varianten. Begynn innerst ved vipperoten, så nære røttene du kommer. Klem sammen og hold i noen sekunder. Det er viktig å ikke klemme for hardt, vippene skal se naturlig buet ut, og ikke kantete. Flytt vippetangen litt lenger ut på vippene, og klem sammen igjen. Slik fortsetter du utover til vippene har fått en naturlig bøy. Det finnes også elektriske vippetenger som fungerer nærmest som en krøllbørste. Denne fungerer best etter du har påført mascara, og skal bare presses lett mot vippene og dras sakte opp i en bue.

Et annet tips er å bruke en mascarabase under maskaraen. Denne basen vil gi ekstra volum og lengde, i tillegg inneholder den pleiende ingredienser som vil beskytte og gi næring til vippene dine.

MinMote.no - Norges største moteside

Påføring

For å få best utbytte av mascaraen din er det flere ting å tenke på. Når du åpner mascaraen skal kosten alltid rulles ut av beholderen og rulles inn igjen. Om du pumper mascarabørsten inn og ut kan det føre til at luft kommer inn og tørker ut mascaraen raskere enn nødvendig. Ved å bruke denne teknikken unngår du at mascaraen klumper seg og tørker ut.

Tørk også alltid av overflødig mascara av kosten før du påfører den på vippene. På den måten unngår du klumper og du slipper å jobbe vekk overdoser med mascara på vippene. Påfør alltid mascara helt innerst ved roten på vippene, hele øyenvippen skal være dekket. Dette gjør at vippene ser lengre ut og at blikket blir mer intenst. Legg mascara på vippene under øyet først, om du gjør det omvendt kan mascaraen smitte over på øyelokket når du ser opp.

Begynn alltid innerst ved vipperoten, og påfør kosten i sikksakkbevegelser mens du jobber kosten oppover langs vippene. På den måten får du dekket vippene optimalt med mascara, både langs sidene og fra roten til tuppene. Det er viktig å jobbe godt med mascaraen når du påfører, gjør sikksakkbevegelsene i flere omganger, og bruk kosten til å separere vippene. Tuppen av øyenvippene kan gres litt ekstra med kosten for å få mest mulig lengde på vippene.

Om du får klumper eller vippene samler seg kan du bruke en øyenvippekam og gre lett gjennom vippene. Når det første laget har tørket kan du legge et nytt lag for ekstra fyldige vipper.

MinMote.no - Norges største moteside

Følg også minMote.no på Twitter!

Publisert:

Finn mer innhold om: