Kosmetikkforretning merker Meghan-effekten

INSPIRASJONSKILDE: Ifølge kosmetikkgiganten Superdrug er hertuginne Meghan en stor inspirasjonskilde for britiske kvinner. Foto: AFP

Kosmetikkgiganten Superdrug i Storbritannia opplever stor etterspørsel etter produkter som er inspirert av hertuginne Meghans (37) sminkerutine. 

Ingeborg Aspeli
Publisert:

– Hertuginne Meghan er kjent for en avslappet og minimalistisk makeup-look som driver salgene av concealer, neglelakk og til og med brune eyelinere, sier Sarah Gardner som er skjønnhetsansvarlig i Superdug til Daily Mail.

Hertuginne Meghan har en enkel sminke med bruntoner som lett lar seg kopiere. Hun holdt også make-upen naturlig på selve bryllupsdagen.

Meghan Markle
SMINKE

Slik sminker du deg som Meghan

Meghan er kjent for sin glødende hud, og fregnene blir ikke gjemt bort bak en tykt lag med foundation. Hun tyr heller til litt concealer der det trengs for å skjule urenheter.

Gardner forteller at for første gang på lenge så selger de flere concealere enn foundations. Salget på concealers har økt med hele 36 prosent sammenlignet med i fjor. Hun mener det er et bevis på at trenden med heftig countouring er forbi og at briter heller vil ha en diskret sminke.

– Hertuginnen av Sussex har en mer oppnåelig og naturlig sminke som fører til at kunder på tvers av lander kjøper produkter for å gjenskape looken hennes, sier hun videre.

HUDPLEIE

Hertuginne Meghans budsjettvennlige skjønnhetstriks

Meghans naturlige hud har også ført til at briter etterstreber fregner. Brune eyelinere blir blant annet brukt til å tegne på prikker over nesen og på kinnbenene.

Lange løsnegler med fargesterke lakker har vært i trendbildet. Meghan tyr imidlertid til enkle negler med en lys rosa farge. På forlovelsesbildet og på bryllupsdagen hadde hun fargen «Ballet Slippers» av merket Essie, som har opplevd en salgsøkning på hele 57 prosent.

Publisert: