Miljøvennlig skjønnhet

22. april er «Earth Day», en merkedag som skal sette fokus på verdens miljøproblemer.  Det er aldri for sent å bli opptatt av miljøet, også når det gjelder skjønnhetsprodukter.

Mari Glans
Publisert:

Økologisk hudpleie vokser raskest i kosmetikkbransjen akkurat nå, og er snillere mot miljøet, i tillegg til å være bedre for kroppen din. Om du enda ikke er overbevist om at økologisk hudpleie har noe for seg, har vi funnet fem gode argumenter som kan få deg til å forandre mening.

Huden din absorberer opp til 60 prosent av det du smører på den. Dette inkluderer de kunstige stoffene og konserveringsmidlene som tilsettes i kremer. Ved å bruke naturlige og økologiske hudpleieprodukter, unngår du å tilføre kunstige stoffer i kroppen din.

Økologiske ingredienser skaper et mindre giftig miljø, både for huden og for planeten vår. I økologiske produkter er alt av kjemiske konserveringsmidler, mineraloljer, syntetiske fargestoffer og parfymer fjernet, til fordel for sunne, naturlige og ofte mer effektive alternativer.

Økologisk kosmetikk inneholder optimale mengder av bioaktive ingredienser, som er et veldig viktig hjelpemiddel for hudens helsetilstand. Antioksidanter, mineraler, essensielle fettsyrer, oljer fra frø og nøtter, frukt og grønnsaker er kraftige og effektive hjelpemidler i kampen mot alle slags hudproblemer.

Det er bevist atøkologisk produksjon krever gjennomsnittlig 30 prosent mindre energi, og er fordelaktig for jord, vann og det naturlige miljøet, i tillegg til at det er tryggere for dem som høster inn avlingene.

De naturlige duftene og oljene som blir brukt i økologiske og naturlige produkter har også aromaterapautiske egenskaper. Unngå å bruke merker som har parfyme i innholdsfortegnelsen uten å utdype hvilken parfyme dette er. Ofte skjuler det seg stygge kjemikalier bak.

MinMote.no - Norges største moteside

Artikkelen fortsetter under bildet

Slik kan du gjøre skjønnhetsrutinen din mer miljøvennlig

Det er flere måter å være miljøvennlig på. Ofte kan små forandringer i hverdagen utgjøre en forskjell. Her er fire enkle tips som kan gjøre baderomsskapet ditt mer miljøvennlig.

Bruk naturlige peelingkremer

Ansikts- og kroppsskrubber med korn laget av plastkuler, skaper avfall som blir dumpet i havet. Spar miljøet ved å bruke skrubbekremer med salt, sukker eller knuste fruktkjerner som skrubbekorn.

Dropp bomullen

Bomullspads går igjennom en lite miljøvennlig blekeprosess. Bruk heller en tynn klut eller tøyfille som kan vaskes og brukes om igjen til å fjerne makeup. Om du likevel bruker bomullspads, kast dem i det minste i komposten.

Unngå emballasjen

Unngå å kjøpe produkter som kommer i unødvendig emballasje. Kjøp heller produkter som har lite eller ingen innpakning, for eksempel produkter fra Lush, som lager produkter i fast form for å unngå unødig emballasje.

Go vegan

Kjøp veganske hudpleieprodukter, de er både miljøvennlige og dyrevennlige. Det går an å se bra ut uten å måtte skade levende vesener.

Kilde: Futurenatural.com

MinMote.no - Norges største moteside
Publisert: