Skjønnhet

Fresh negletrend du enkelt lager selv

FESTKLAR: Denne manikyren fikser du enkelt selv. Eksperimenter gjerne med ulike mønster og lag din helt egen variant. Foto: Gisle Oddstad / VG

Bruker du søndagskvelden på å legge neglelakk, og er klar for «det lille ekstra»? Da kan denne manikyren være midt i blinken.

Marthe Berg
Publisert:

MinMote viser deg hvordan du enkelt kan få festfine negler uten å bruke masse penger i en eksklusiv neglesalong. Denne negletrenden har raskt tatt av på sosiale medier, og Instagram bugner over av ulike kreative varianter:

untitled link

Her er det bare å la seg inspirere!

Les også: Høstens mest trendy ytterplagg

Trenden dukket også opp hos Jeremy Scott og Rebecca Minkoff på catwalken.

En av høstens heteste farger er i år, som i fjor, de dype ogelegante rødfargene. En annen farge som alltid er en sikker vinner til både hverdags og fest er «nude»-farger.

Trendguiden: Tights-spesial!

Sammen skaper de en kul kontrast og en sofistikert, men samtidig leken look.

Vil du ha andre ideer til festnegler du kan lage selv kan du for eksempel prøve deg på glittermanikyr, «evil eye» eller nagle-negler.

Dette trenger du:

To neglelakker i ulike farger

Papirteip

Saks

Papir

Slik gjør du:

Lakk neglene i fargen du ønsker at mønsteret skal være. Foto: Gisle Oddstad/VG

1. Begynn med å lakke neglene i en nøytral farge. Vi har brukt en rimelig neglelakk fra en kjedebutikk i fargen nude, og det fungerte veldig fint.

Klipp til teipen i ønsket «sjablong». Foto: Gisle Oddstad/VG

2. La neglelakken tørke godt før du begynner med teipen. For å sørge for at teipremsene blir jevne i tykkelse og unngå at du klipper skjevt kan det være lurt å feste den på et papirark først. På den måten blir det enklere å klippe, samtidig som du fjerner litt av klisteret – slik at teipen løsner enkelt fra neglen og ikke drar med seg bunnlakken.

Vi benyttet oss av papirteip som du blant annet får kjøpt i hobbybutikker. Den er litt stivere enn vanlig teip, og dermed enklere å jobbe med. For best resultat kan du feste teipen på et linjeark og klippe etter streken, slik at det blir rett.

Fest teipen på neglene. Foto: Gisle Oddstad/VG

3. Når neglelakken er tørr fester du en teipremse på neglen. Her er det bare fantasien som setter grenser, og det er fullt mulig å legge på flere remser på en negl, feste dem horisontalt, vertikalt eller i kryss, for å få ulike mønster.

Velg en ny farge og lakk over teipen. Foto: Gisle Oddstad/VG

4. Lakk så neglene med den andre neglelakken. Vi har valgt to farger som står i tydelig kontrast til hverandre. Sørg for å la neglelakken tørke godt før du eventuelt tar på et nytt strøk.

Fjern teipen forsiktig. Foto: Gisle Oddstad/VG

5. Når neglelakken har tørket trekker du forsiktig av teipen, og voilà – freshe negler til helgens festligheter!

(Hvis du ønsker kan du avslutte med en såkalt top coat, et strøk med en blank neglelakk for å forsegle lakken - som en beskyttende hinne på toppen. Da varer neglelakken lenger.)

FERDIG! Vips har du lekende og kule negler. Foto: Gisle Oddstad/VG
Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Negler

Relaterte artikler

SMINKE

Slik legger du fransk manikyr hjemme

SKJØNNHET

Enkle negler til fest: Glamorøst glitter

SMINKE

Manikyr: Slik lykkes du med neglelakk hjemme

SMINKE

Høstens negletrender: De heteste fargene akkurat nå

SKJØNNHET

MinMote tester: Tre ulike neglelakker

SKJØNNHET

Slik får du sommerklare føtter

SKJØNNHET

Inspo til din neste manikyr