Smink deg kult til fest

Markert eyeliner og hudfargede lepper er en perfekt kombinasjon til fest. La deg inspirere av skuespiller Mischa Barton på neste fest.

Mari Glans
Publisert:

Mischa Barton så nydelig ut da hun møtte opp på Hervé Légers vårvisning under New York Fashion Week i forrige uke. Med mørkere hår og lys hud skapte hun en mer dramatisk look i kombinasjon med sminken, noe som er helt i tråd med høstens makeup-trender.

Naturlig hud

Start med å legge et perfekt grunnlag. Huden skal se naturlig og frisk ut, så legg en lett foundation, concealer og bare litt pudder der du trenger det. Hopp over solpudderet til denne looken, lys hud er det som gjelder.

MinMote.no - Norges største moteside

Sliter du med uren hud i ansiktet?Da kan du bruke denne guiden!

Mischa Barton droppet de friske rosene i kinnene, og valgte heller en lys brun rouge til å markere kinnbeina med. Å jobbe med konturene i ansiktet er en 80-talls trend som er stor denne høsten. Legg den brune rougen like under kinnbeina for å skape en skygge-effekt og på den måten framheve kinnbeina.

MinMote.no - Norges største moteside

Øynene

Hovedfokuset i denne looken ligger på øynene. Mischa Barton har beholdt brynene naturlige for å holde øynene i fokus. Legg først en lys brun skygge på hele øyelokket opp til øyenbrynsbeinet, og dus den godt ut i kantene. Trekk den gjerne enda lenger opp mot brynene om du vil ha en ekstra 80-talls effekt.

Bruk en sort kajal for å markere under øynene. Legg den sterkest i ytterkanten av øyet og la den gradvis bli mindre markert jo lenger inn du kommer. Bruk en q-tips til å gni ut kajalen slik at streken ikke blir for hard.

Slik bruker du kajalen!Få gode kajaltips her!

Velg selv om du vil bruke en kajal eller om du vil bruke en flytende eyeliner over øynene. Tegn en strek langs vipperaden, begynn helt innerst ved øyekroken. La streken blir gradivs tykkere til midten av øyet, og behold tykkelsen til ytterkanten av øyet. Vipp eyelineren litt oppover, og form den i en spiss like utenfor øyenkroken. Pass på at eyelineren treffer kajalen under øyet i ytterkant. Legg også sort kajal på våtkanten for et ekstra markert blikk. Avslutt med sort mascara på vippene.

Eyeliner er hot denne høsten!Her er alt om høstens makeup-trender

Sitter sminken din dårlig eller striper seg?Baseprodukter er redningen

Munnen

Til denne looken er det perfekt med hudfargede lepper, som er en makeup-trend som gjelder hver eneste høst. Mischa har droppet lipglossen og heller valgt en hudfarget leppestift, men har valgt en kremete variant slik at resultatet ikke blir for matt. Velg gjerne en litt transparent leppestift for å få en mer naturlig versjon av de hudfargede leppene.

Skal du kjøpe hudfarget leppestift? Les mer om nude lips her!

Relevante artikler videre:

Smink deg etter alderen din!Sminketips for unge og gode voksne

Skal du kjøpe ny sminke?Her er de fem produktene du må ha i høst

Her er den kuleste festsminken!Høstens kuleste partylook

Vil du ha drømmehåret?Slik får du høstens heteste hår!

Publisert:

Finn mer innhold om: