Hudpleieguide for menn

Hudpleie for menn blir en større og større del av kosmetikkindustrien. Men hvilke produkter trenger menn, og hvorfor bør man bruke dem? Her er en enkel hudpleieguide for menn, med de mest grunnleggende hudpleieproduktene menn bør ha på badet.

Mari Glans
Publisert:

Flere og flere menn har skjønt fordelene av å pleie huden sin riktig. Men det er kanskje ikke så enkelt å skjønne hvilke produkter man trenger, og hvordan man bruker dem. Her er alt du trenger å vite om grunnleggende hudpleie for menn.

Bruk produkter for menn

Først og fremst bør menn bruke produkter som er beregnet for nettopp menn. Dette er fordi menn og kvinner har ulik hud. Menns hud er både tykkere og grovere, i tillegg har den høyere talgproduksjon, som fører til fetere hud. Selvfølgelig har menn også ulike hudtyper, om du er usikker på hvilken hudtype du har, kan du lese mer om de forskjellige hudtypene her.

Om du ikke har noen store hudproblemer som for eksempel uren hud (kviser) eller veldig tørr hud, kan du gå ut ifra at du har en normal hudtype.

Rens huden

Et godt renseprodukt er helt nødvendig når det gjelder hudpleie. For å si det på mannespråk, ville du vel ikke ha polert bilen din uten å vaske den først? I løpet av dagen samler det seg skitt, forurensning og fett på ansiktshuden, som tetter til porene. Mange menn vasker seg med vanlig såpe, dette er alt for sterkt for huden i ansiktet. Såpen kan tørke ut huden og i verste fall føre til soppdannelse.

Bruk renseprodukter som er beregnet for ansiktet, i tillegg til å være tilpasset din hudtype. Slik for du renset vekk alt overskuddsfettet og skitt før du tilfører fuktighet. Det holder å rense ansiktet om kvelden før du legger deg, men å rense morgen og kveld er det aller beste.

MinMote.no - Norges største moteside

Skrubbekrem kan gjøre stor forskjell

En skrubbekrem for ansiktet er ikke det mest nødvendige produktet, men effekten kan gjøre stor forskjell på utseendet til huden din. En skrubbekrem er en krem som inneholder små skrubbekorn, som du masserer i ansiktet etter du har renset huden. På huden samles det døde hudceller, som kan gjøre at huden ser matt og gusten ut. Skrubbekornene gjør at de døde hudcellene i ansiktet skrubbes av, og huden under kommer fram. Dette gir en mye friskere og glødende hud, i tillegg klarer fuktighetskremen å virke bedre på huden. Det er supert å bruke skrubbekrem før barbering, siden kornene løfter hårene, jevner ut huden og gjør at barberingen blir tettere.

Skrubbekremen trenger bare å brukes én gang i uken, om du har fet hud kan du bruke den to ganger i uken. Derfor varer også produktet lenge, og er en rimelig investering.

Se et tips til en skrubbekrem i bildet lenger nede i teksten...

Motetips for gutter!Kle deg som Justin Timberlake

Fuktighetskremen er det viktigste produktet

Dette er det absolutt viktigste produktet man kan ha. Kremen gir ikke bare fuktighet, men også beskyttelse mot ytre påvirkninger som sol og forurensing. Barbering kan også gjøre huden tørr og sår, da er det viktig å tilføre fuktighet etterpå. Fet hud trenger ikke alltid fuktighetskrem, men det er en fordel å bruke et fuktgivende produkt tilpasset din hudtype uansett, for å beskytte huden.

Bruk fuktighetskremen hver gang du renser ansiktet eller dusjer. Gutter har en tendens til å bruke alt for mye produkt hver gang. Fuktighetskrem på størrelse med en ert holder for hele ansiktet. Det finnes forskjellige varianter av kremer. Om du har fet hud, finnes det veldig lett gelélotion, som ikke gjør huden fetere. Disse har også gjerne en mattende effekt på huden. Det finnes også kremer som skal virke mot aldringstegn.

MinMote.no - Norges største moteside

Det lønner seg å bruke øyekrem rundt øynene

Huden rundt øynene er mye tynnere enn i resten av ansiktet, derfor er dette området ekstra utsatt for rynker og poser. Huden er også mer sensitiv, derfor lønner det seg å bruke en egen øyekrem rundt øynene. Vanlige ansiktskremer er for sterke for huden rundt øynene, og føre til poser og irritasjoner. Om du er plaget av mørke ringer eller poser rundt øynene, finnes det øyekremer beregnet for dette. Det er også kremer med såkalt antirynke-effekt for deg som er over 30 år gammel. Disse vil ikke fjerne rynker, men kan virke forebyggende.

Husk også her på å ikke bruke for mye produkt. Kremen skal vare i mange måneder, ikke bare i en uke.

Kjøp hudpleieprodukter på nett!Her er gode nettbutikker for hudpleie

Relevante artikler videre:

Handle smart og billig!14 gode råd for smart og billig shopping

Finn kule klær på nettet!Her er gode nettbutikker for klær

Ute etter nye sko?Her er de beste skobutikkene på nett

Publisert:

Finn mer innhold om: