Slik krøller du håret

Myke krøller er den perfekte sommerfrisyren, og funker både på stranden og på fest. Her er tre enkle fremgangsmåter for å få sommerlige bølger i håret.

Mari Glans
Publisert:

Fingerruller

For denne fremgangsmåten trenger du bare fingrene og hårspenner.

Fukt håret lett på forhånd. Bruk så et stylingprodukt med ekstra godt hold i, enten i form av hårskum eller stylinglotion.

Del håret inn i små seksjoner, omtrent tre cm med hår i hver hårlokk.

Snurr hårseksjonene rundt to fingre og rull dem i en sirkel opp til hodebunnen.

Fest hårlokkene i hodebunnen med små hårspenner.

Føn over håret med varm luft. La håret bli helt avkjølt før du tar ut hårspennene.

Gre forsiktig over håret med fingrene. Avslutt med litt hårspray for å feste krøllene.

Krølltang

Her trenger du en krølltang i en mellomstørrelse.

Start med tørt hår, det kan gjerne være hårskum eller et annet produkt med hold i håret på forhånd. Spray et varmebeskyttende produkt over hele håret.

Del håret inn i flere seksjoner. Hvor mye hår det er i hver seksjon avgjør hvor tette krøllene blir. Om du ønsker store bølger tar du mye hår i hver seksjon.

Ta krølltangen i den ene hånden, og snurr hver enkelt hårlokk rundt tangen. Begynn innerst ved hodebunnen, isteden for å begynne nederst og rulle oppover. Hold i 10-20 sekunder.

Rull håret forsiktig av tangen. Ikke rør krøllene før håret er helt avkjølt.

Så grer du lett igjennom krøllene med fingrene. Håret skal se naturlig krøllete ut, så krøllene må ikke være klasete og stive.

Spray lett over hårspray for ekstra hold. Om du ønsker en mer rufsete beach-look, kan du spraye over en saltvannspray og rufse håret med fingrene.

MinMote.no - Norges største motesideTa denne enkle spørreundersøkelsen og delta i trekningen av et gavekort på 1000 kroner fra en kjent kleskjede!

Slettetang

Denne fremgangsmåten passer best om du har en slettetang med runde kanter.

Start med et helt tørt hår. Gå over håret med et varmebeskyttende stylingprodukt med litt hold i.

Del håret inn i små seksjoner. Her må du ikke ta for mye hår i hver. Plasser slettetangen ved hodebunnen på samme måte som når du sletter håret. Vri så slettetangen 180 grader rundt, altså halvveis rundt, og gjerne litt på skrå. Hold denne stillingen mens du drar slettetangen langsom gjennom håret.

Om du vil ha volum i bunnen vrir du slettetangen 180 grader utover. Om du ønsker å ha håret flatt i bunnen, vrir du slettetangen innover.

Gjør dette på hver hårseksjon, og la håret avkjøle før du rører det.

Gre lett gjennom håret med fingrene. Avslutt med hårspray.

Her finner du de beste butikkene for hårprodukter

MinMote.no - Norges største moteside
Ta denne enkle spørreundersøkelsen og delta i trekningen av et gavekort på 1000 kroner fra en kjent kleskjede!Følg minmote.no på Twitter!
Publisert:

Finn mer innhold om: