Smink øynene med kobberfarger

Metalliske farger får øynene til å skinne, og kobber er en av de fineste fargene til øynene. Kobberskygger kan enten brukes alene på dagtid eller med kombinert med mørkere farger til fest.

Mari Glans
Publisert:

Kobber er en farge som vil framheve de aller fleste øyenfarger. Den står i kontrast til blå og grønne øyne, og vil få brune øyne til å se ekstra brune ut.

MinMote.no - Norges største moteside

Kobber er den perfekte fargen til høsten, og kan lett kan kombineres med andre farger. Den er nydelig sammen med farger i bronse og gull, og et lett lag kobber over mørk og sotet øyenskygge får øynene til å skinne.

Når du skal kjøpe en kobberfarget øyenskygge, bør du både ta hensyn til din egen hudtone, og når du har tenkt å bruke øyenskyggen. Om du skal bruke den mest på dagtid, bør du velge en lys nyanse som heller mot bronse. Om du ønsker å gå for en mer dramatisk look på kveldstid, kan du velge en kraftigere farge med mer rustrøde pigmenter i seg.

Metallisk farger er lekkert til øynene!Få flere tips om metallisk makeup her!

Dag og kveld

Kobberfarger kan fint brukes alene på dagtid. Legg den kobberfargede øyenskyggen lett på hele øyelokket opp til øyenbrynsbenet. Legg skyggen lett fra ytterkanten til midten under øynene også. Dus ut alle overganger. Bruk brun kajal rundt øynene isteden for sort, sort blir gjerne en for stor kontrast til øyenskyggen på dagtid.

Til kveld kan kobberskyggen brukes sammen med mørke bruntoner og sort, for å få et mer dramatisk resultat. Legg de mørke fargene i ytterkanten av øyelokket, langs vipperaden over og under øynene og i globallinjen. Legg så den kobberfargede skyggen på øyelokket, og jevn den over den mørke skyggen. Legg kobberskyggen i en bredere stripe under øynene. Til kvelds kan du bruke sort kajal for å få mer intense øyne.

Lurer du på hva som er høstens makeup-trender?Se de ti viktigste trendene her!

Relevante artikler videre:

Smink deg etter alderen din!Sminketips for unge og gode voksne

Skal du kjøpe ny sminke?Her er de fem produktene du må ha i høst

Her er den kuleste festsminken!Høstens kuleste partylook

Sotede øyne går aldri av moten. Slik sminker du sotede øyne

Publisert:

Finn mer innhold om: