Disse julegavene vil menn ha

Å finne den perfekte julegaven til mannen kan være en utfordring. Få gode tips og råd fra tre av Norges fremste eksperter på herremote.

Sokker, boksershortser og bøker er velkjente gaver under juletreet for menn. Men vil du glede kjæresten din på juleaften, bør du gå for noe helt annet, ifølge moteekspertene minMote har snakket med.

Farmen-deltaker og stylist Jon Lundemoen anbefaler egenpleie som julegave til menn:

– Menn er ikke så flinke til å skjemme bort seg selv. Parfymer eller gode kremer er derfor den perfekte gave. Et gavekort på massasje eller fotpleie er også et godt alternativ.

Jon oppfordrer kvinner til å prøve å gjøre gaven personlig, og synes man bør unngå de ferdige gavepakkene som selges i de store parfymerikjedene.

– Legg litt arbeid i å finne noe som er litt utenom det vanlige. Unngå bestselgerne og oppsøk gjerne mindre nisjeparfymerier. Parfymen Geir er en duft mange ikke har hørt om, men som de fleste vil like. Hudpleie fra Bad Norwegian er både billig og bra, tipser han.

Jon mener det er én ting kvinner bør unngå å kjøpe i julegave:

– Kjipe boksershortser har menn nok av, så det er det bare å stryke fra julegavelista.

Stylist og makeup-artist for L'Oréal Paris, Storm Pedersen, mener jenter bør styre unne de romantiske gavene på juleaften.

– Gaven må ikke bli for dillete. Billetter til Operaen bør man for eksempel droppe. Romantikk kan man heller få inn i forholdet på andre måter. Gutter er enkle - de vil ha noe de kan leke med eller noe de kan bruke i hverdagen.

Han er overbevist om at det er mye enklere for jenter å kjøpe gaver til typene sine enn omvendt, men at man ikke må dra det for langt når det kommer til motekjøp.

– Jenter vet jo ofte hva de vil se kjæresten sin i, og da er det jo bare å benytte seg av anledningen til å kle dem opp. Samtidig som man fornyer typen sin, er det også viktig at han føler seg trygg.

Løsningen på det er ifølge Storm å gå for et par kule herreboots.

– Et par skikkelige sko alltid «safe», og variantene fra Blackstone og The Last Conspiracy er spesielt kule. Gutter vet at jenter er opptatt av hvilke sko de har, så dette vil de garantert sette pris på. Dessuten er praktiske gaver alltid en vinner hos menn.

Christopher Mørch Husby, daglig lederfor Jan Thomas Studio, mener en kul klokke er tingen å investere i om man vil glede mannen på juleaften.

– Modellen «Nevil» fra Triwa er for eksempel et godt kjøp. Dette er en gave som varer lenge og som enkelt oppdaterer garderoben. Klokker kan både dresse opp og ned et antrekk, og du slipper å bekymre deg for kles- og skostørrelser.

Har du en kjæreste som er interessert i musikk, mener han høretelefoner en lur gave:

– Vi gutter er jo ofte glad i høy musikk, og med noen gode «headphones» slipper du unna all støy - bra for deg og bra for han!

Christopher røper at han og ektemannen Jan Thomas svært sjelden gir hverandre klær i gave.

– Klær er ikke så heldig å gi i gave. Man ser ofte på kjæresten sin på én måte, mens kjæresten ser på seg selv på en helt annen måte. Det er heller bedre å dra på shopping sammen. En varm vest eller noe annet «nyttig» er heller ikke noe man bør gå for, tipser han.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?