De fineste vårbuksene til din kroppsfasong

Uansett hvilken fasong du har, er butikkene fulle av herlige vårbukser akkurat nå.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Kuldegradene blir stadig færre og det er snart på tide på å fornye vårgarderoben. minMote har laget en guide med noen av vårens fineste bukser til akkurat din kroppstype, inspirert av motenettstedene Refinery29.com og Look-Fabulous.com.

minMote-leder Sonia Huanca Vold mener det kan gjøre hele shoppingopplevelsen bedre å velge klær etter fasong.

– Å vite hva som kler kroppen din kan gjøre shoppingen mye lettere. Når man vet hvilke snitt man kler slipper man nemlig å kaste bort mye tid i prøverommet, og det er jo alltid mye hyggeligere å prøve plagg som sitter fint, sier hun.

I vår mener hun du kan fråtse i lekre farger på buksefronten.

– Våren er forhåpentlig rett rundt hjørnet, og denne sesongen kan man boltre seg i mønstrete, knallfargede eller hvite bukser.

Her er minMotes guide til vårens bukser:

Korte bein

Høye hæler har selvfølgelig en forlengende effekt på beina, men kombinerer du dem med et par bukser som er høye i livet blir det enda bedre, skriver Refinery29.com. Denne våren bugner butikkhyllene av silkebukser og jeans med mønster og høyt liv - her er det bare å velge og vrake.

Unngå de aller videste buksene som gjør at beina dine ser kortere ut.

Kjendisinspirasjon: Olsen-tvillingene, Kourtney Kardashian og Rachel Bilson (bildet).

«Pærefasong»

En pærefasong har brede hofter, men smale ankler og skuldre. Det er derfor viktig å balansere silhuetten - bukser med vide bein eller skikkelige slengbukser er perfekt for deg!

Velg gjerne bukser som ikke sitter åletrangt rundt baken. En mer drapert bukse vil se bedre ut, skriver Refinery29.com, mens Look-Fabulous.com ber deg passe på skovalget:

«Høye hæler gjør deg ikke bare høyere, de er også superflatterende for hoftene», skriver de.

Kjendisinspirasjon: Kate Hudson (bildet) og Kate Winslet.

Timeglass

Er du en klassisk timeglass-figur med markert midje, kan du med fordel velge en «skreddersydd» dressbukse med flatterende press. Kombinert med høye hæler vil det få beina dine til å se lenger ut. Velg også gjerne bukser med vide bein for å balansere hoftene. «Boot cut» og helt vide bein fungerer like bra, skriver Look-Fabulous.com.

Kjendisinspirasjon: Penelope Cruz (bildet), Kim Kardashian, Christina Hendricks og Demi Lovato.

Rett og smal

Er du høy, smal og har lite markert midje er det fint å skape ekstra volum ved hoftene. Det kan du gjøre ved å velge en bukse med detaljer akkurat rundt hoftepartiet, eller en bukse med mye volum rundt hoftene. Shorts og bukser med «boblefasong» rundt hoftene gir deg en mer formfull figur, særlig i kombinasjon med en figurnær topp som du dytter ned i buksene. Og husk at du også komme unna med ankelkorte bukser!

Kjendisinspirasjon: Olivia Palermo (bildet), Nicole Kidman og Cara Delevigne.

«Eplefasong»

Kvinner med eplefasong har gjerne en større overkropp og smalere bein. Velg derfor en bukse med vide bein for å balansere fasongen. Denne sesongen er det supertrendy med vide, komfortable silkebukser og kjedebutikkene har rimelige varianter i mange forskjellige farger. «Pass på at buksen sitter fint i livet og at lengden er helt riktig - skal du bruke buksene med høye hæler bør buksene være litt lenger», skriver mote- og skjønnhetsnettstedet Refinery29.com.

Kjendisinspirasjon: Drew Barrymore og Octavia Spencer (bildet).

Publisert: