Slik bruker du dressbuksen - fire forskjellige antrekk

INSPIRASJON: Har du lignende plagg i skapet hjemme? Få nye ideer til hvordan de kan la seg kombinere. Foto: Produsentene

Dressbuksen er et must i enhver garderobe. minMote-Sonia viser deg hvordan du styler den kule buksen både til jobb,shopping, fest og late søndager.

Martine Haug Nysether
Publisert:

De aller fleste har én eller flere sorte bukser i garderoben. Den lar seg enkelt kombinere med ulike mønster og materialer, og er alltid god å ha når det oppstår en aldri så liten kleskrise. Hvis du ikke allerede har en dressbukse i garderoben, bør den definitivt stå på neste handleliste.

- Velg gjerne en variant som ikke er for lang i beina. Selv har jeg forelsket meg et par som rekker til anklene. Det passer både til støvletter nå om vinteren, og blir supersexy til høye hæler når snøen forsvinner, sier minMote-leder Sonia Huanca Vold.

Dressbuksen er mer anvendelig enn mange tror, og det er ingenting i veien for å kombinere den med alt fra joggesko til stiletthæler og en elegant blondebluse.

minMote-lederen har tatt utgangspunkt i en dressbukse fra Mango, og satt sammen fire ulike antrekk til fire ulike anledninger.

På kontoret

KLASSISK MED EN VRI: Sko fra Balenciaga hos MatchesFashion.com, 2900 kr. Skjorte fra Bik Bok, 299 kr. Bukse fra Mango, 299 kr. Veske fra APC hos MyTheresa.com, 2255 kr. Jakke fra Zara, 799 kr. Foto: Produsentene

Dresskoden varierer fra yrke til yrke, men det er ingen hemmelighet at mange sverger til skjorte og bukse på kontoret. Dressbuksen gjør seg utmerket som en del av jobbantrekket, og med riktig styling unngår du å se kjedelig ut.

- Sprit opp med et par kule joggesko med farge. Du kan også gjøre et klassisk antrekk hakket mer spennende med en jakke med mønster. Denne blir ekstra fin til våren, men fungerer også utmerket med en varm kardigan under og et tykt skjerf til, tipser minMote-lederen.

På shopping

FINT OG BEHAGELIG: Kardigan fra Maje hos Net-A-Portere.com, 3254 kr. Sko fra Bianco, 899 kr. Dressbukse fra Mango, 299 kr. Smykke fra Isabel Marant hos MatchesFashion.com, 675 kr. T-skjorte fra H&M, 99 kr. Foto: Produsentene

Selv om dressbuksen er et selvskrevet plagg til jobbantrekket, egner den seg like godt til mindre formelle anledninger. Enten det er på shoppingtur med venninnegjengen eller en kaffe med en venn, er dressbuksen et ypperlig valg.

- Bruker du den til en løs t-skjorte og en stor strikkejakke blir du hverdagsfin på en behagelig måte. Denne kardiganen er veldig dyr, men er likevel en god investering for dem som har råd. Den er like fin til jeans som til sommerkjoler, sier Huanca Vold.

På fest

SART SILKE OG RÅ NAGLER: Topp fra Dolce & Gabbana hos Net-A-Porter.com, 3061 kr. Sko fra Mango, 599 kr. Øredobber fra Line & Jo hos YouHeShe.com, 1251 kr. Bukse fra Mango, 299 kr. Veske fra Zara, 679 kr. Fuskepels fra H&M, 599 kr. Foto: Produsentene

På fest er «den lille sorte» alltid en sikker vinner. Men det er ikke det eneste plagget som passer ypperlig til fest. En ny favoritt i minMote-redaksjonen er dressbuksen, og selv foretrekker Huanca Vold ofte å bruke bukse til fest.

- Mitt beste tips er å kombinere den med en sart blondebluse, som du finner hos både kjedebutikker og hos eksklusive motehus. Da skaper du en fin kontrast mellom det maskuline og feminine. Et par sløyfesandaler og en nagleveske, vil få antrekket til å se trendy ut.

På late søndager

TIL COLLEGEGENSER: Sko fra Zara, 759 kr. Jakke fra H&M, 399 kr. Bukse fra Mango, 299 kr. Veske fra Zara, 559 kr. Genser fra Étoile Isabel Marant hos LaGarconne.com, 1775 kr. Foto: Produsentene

Enten du skal møte venner, ut å reise eller rett og slett ikke orker tanken på en tettsittende bukse og høye hæler - er dressbuksen et umerket valg. Kombiner den med en collegegenser og et par kule sneakers.

- Erstatt den løse jeansen din med en dressbukse. En skinnjakke og en røff veske gjør antrekket perfekt på en dag du ikke orker å pynte deg, men likevel vil se kul ut.

Publisert:

Finn mer innhold om: