Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Neglesalongene: Denne fargen selger vi mest av

POPULÆRE FARGER: Lilla og grønt er blant fargene som skiller seg ut denne våren og sommeren.
POPULÆRE FARGER: Lilla og grønt er blant fargene som skiller seg ut denne våren og sommeren.@snillegucci

Dette motehuset har inspirert sesongens store trend.

Når våren og sommeren melder sin ankomst, blir gjerne neglene våre langt mer fargerike. Men hvilke farger er det egentlig som gjelder nå? Vi har spurt neglesalongene om svar!

Eier av salongen S&M, Marianne Vinje, er ikke i tvil om hvilke farger som regjerer hos dem om dagen.

– De to fargene vi ser er de mest populære i år, er grønn og lilla. Spesielt Bottega Veneta sin grønnfarge gjør vi mye av. Trendfarger på negler henger mye sammen med hvilke farger du ellers ser er populære i motebildet.

BOTTEGA-GRØNT: Ikke bare er Bottega Veneta populære når det gjelder klær, vesker og sko, men nå inspirerer de også til sesongens store neglelakktrend. Vesken på bildet er fra det hotte motehuset.
BOTTEGA-GRØNT: Ikke bare er Bottega Veneta populære når det gjelder klær, vesker og sko, men nå inspirerer de også til sesongens store neglelakktrend. Vesken på bildet er fra det hotte motehuset.Jeremy Moeller / Getty Images
Inspirert av romantisk robåttur

Inspirert av romantisk robåttur

Swoon in the lagoon-kolleksjonen til Essie er inspirert av en romantisk robåt for to som glir sakte over en dam. Denne fargen heter Willow in the Wind.

Også Eszter Bak, grunnlegger av Kolors Nail Studio, har sett at Bottega-grønt er en ettertraktet farge om dagen.

– Utenom de klassiske fargene, er Bottega-grønt populært året rundt.

Fargessystemelskapet Pantone kåret «veri peri» til årets farge for 2022. På godt norsk kan fargen beskrives som blålilla, eller litt mer komplisert som lavendelblå med sterke fiolettrøde toner. Dette er en farge som har blitt lakket mang en gang i Eszters salong.

– Fargen er en perfekt match med vinterhvite hudtoner, og fargen tilfører det lille vi trenger for å «friske opp» hendene våre og få den vårfølelsen. Den er også fin til mange antrekk!

En enkel neglelakk i både grønt og lilla passer ypperlig til sommersesongen, men dersom du ønsker å ta trenden ett steg videre kan du kombinere de to! Hvorfor ikke gjøre som Kristiane «Snillegucci» Aateigen (se bilde over) og kjøre på med en farge på hver hånd?

Syrinlilla neglelakk

Syrinlilla neglelakk

En av sommerens hotteste farger!

Her har Chanels neglelakkekspert Betina Goldstein lagt halvparten rosa og halvparten olivengrønne på hver hånd:

Marianne Vinje hos S&M forteller at etterspørselen av visse farger forandrer seg med sesong og høytid, men at mange utnytter det fine været om sommeren til å velge sterkere farger.

– De siste årene er alt av design og mønster blitt mer og mer populært. Og her er det uendelig med muligheter og trender. Derfor ser vi ikke en klar dekortrend, men fransk manikyr med tipper i ulike farger, altså ikke hvit, er fortsatt veldig populært. Og om våren er det alltid mye blomstermønster, spesielt tusenfryd, og det vil det nok bli i år også.

Lise Føreland eier BeautyBar i Tromsø. Hun forteller at det er en del variasjon blant kundene hennes, men at det er visse farger som går igjen.

– Det går desidert mest av klassiske farger som rød, bringebærrød, naturlige toner, klassisk fransk manikyr og fortsatt en del fransk ombré. Disse fargene ser vi går igjen store deler av året.

Føreland sier fjoråret bar preg av at mange ønsket ulike farger på neglene, men det har hun ikke sett mye av i år.

Økologisk og giftfritt innhold

Økologisk og giftfritt innhold

Klassisk rødfarge fra Kure Bazaar.

Ida Marie Alm, salongsjef på Olio i Vika i Oslo, har sett en kombinasjon av flere av de nevnte trendene i salongen sin.

– Rødt er en hit året rundt! Klassisk, delikat og passer til alt.

– I år ser vi også at grønn og blå er farger som mange drister seg til! Design med blomster og fransk manikyr med forskjellige farger på tuppen, er designet som vinner hos våre kunder.

Hos Van Oslo har også den klassiske looken gjort seg bemerket – det samme med fransk manikyr med en fargerik tupp. Det forteller Martine Vanoslo, negledesigner og eier av Vanoslo Studio.

– Denne sesongen har også Y2K-stilen pekt seg ut. Flere kunder ønsker fullt sett glitternegler. Da kapsler vi inn glitter på neglen slik at det får en 3D-effekt.

Hun forteller at folk har blitt mer vågale på neglefronten de siste årene.

– Kundene er ikke like redde for farger!

Lyseblå

Lyseblå

Et 3-stegs system fra OPI som gir en gel-effekt med høy glans hvor lakken kan vare opptil 11 dager.

Eszter Bak hos Kolors Nail Studio kan trygt si at ulike design på neglene har funnet sin vei inn i søkelyset.

– Kunder som har vært lojale til enkle farger har begynt å eksperimentere gradvis med komplimentærfarger, eller ved å legge til en fargerik prikk på sin naturlige negl som et første steg ut av komfortsonen.

Også Eszter Bak har sett at fransk manikyr med alle regnbuens farger er et populært design.

– De mer dristige kundene tar neglekunsten ett steg videre ved å ha ulikt tema på hver negl.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Hvordan var din opplevelse i dag?