De ti største makeup-fellene

De fleste begår synder på makeup-fronten fra tid til annen, men enkelte feil er så ille at de til enhver tid bør unngås. Her er de ti fellene du for all del må styre unna når det gjelder makeup.

Mari Glans
Publisert:

Foundation-syndene

Når det gjelder foundation er syndene mange. De fleste norske jenter ønsker å se brune ut, og noen kjøper derfor foundation i to til tre nyanser mørkere enn sin egen hudfarge. I tillegg er det de som tror at huden ser penere ut om man kladder på foundation i tykke lag over hele ansiktet. Og så kommer vi ikke unna dem som smører mørk foundation tykt på huden, uten å jevne ut kanten ned mot halsen. Resultatet ser skittent og klumpete ut.

Kjøp en foundation i din naturlig hudfarge, og bruk heller litt solpudder over om du vil være brun. Legg foundation i et tynt lag jevnt over ansiktet, og bruk concealer der det trengs. Og for all del, jevn ut kanten ned mot halsen.

MinMote.no - Norges største moteside

Pudderfjes

Av redsel for å bli blank i huden utover dagen, er det noen som går bananas med pudderet. Og gjerne et kompakt pudder som gnis på med svamp. Dette gjør at huden ser tørr, unaturlig og sliten ut, i tillegg til å legge seg i linjer og ujevnheter og framheve dem.

Børst et lett lag løspudder i t-sonen når du sminker deg på morgenen, og fiks heller makeupen med pudderet senere på dagen. Hemmeligheten er å bruke bare litt av gangen. Huden ser bedre ut om den har en naturlig glans. I tillegg kan du bruke blotting paper (mattende servietter) for å matte ned huden om du blir for blank.

Opptegnede bryn

De fleste av oss har en eller annen gang nappet øyenbrynene for mye. Noen kompanserer for dette ved å tegne opp mørke, harde streker der brynene skulle ha vært. Og så er det noen som tegner mørke, harde streker på fyldige bryn også. Resultatet er at man ser veldig streng ut, i tillegg til å ligne litt på Bernt i Sesam Stasjon.

Bruk øyenbrynsblyanter eller skygge i en farge som matcher din naturlige brynfarge. Tegn små, lette streker, og jevn ut fargen med en øyenbrynsbørste etterpå.

MinMote.no - Norges største moteside

Lipgloss-avhengig

Glossy lepper kan se kjempefint ut, og det kan se helt krise ut. Tro det eller ei, men det kan faktisk bli for mye gloss på leppene. Spesielt om lipglossen har mye skimmer eller glitter i seg, eller en metallisk farge. For mye blank gloss som får leppene til å se ut som en hinne som ligger utenpå huden, er ikke bra.

Leppene skal se kyssbare og naturlige ut. Sats på en mer kremet lipgloss, eller en leppepomade med gloss-effekt.

Solpudderoverdose

Du har sikkert sett dem, de oransje ansiktene som dukker opp på hvert gatehjørne. Solpudder er et must for de fleste av oss, spesielt rundt sommertider. Problemet er at mange ser ut til å tro at man skal dytte hele ansiktet sitt oppi solpudderet når man sminker seg. Slik er det ikke. Og dette er ikke norske jenter alene om, stjerner som Jessica Simpson, Paris Hilton og Catherine Zeta-Jones har alle blitt sett med en overdose solpudder i ansiktet.

Bruk en stor kost beregnet for solpudder, og børst av det overflødige pudderet på hånden før du bruker den i ansiktet. Solpudder skal legges lett der solen naturlig treffer fjeset, som pannen, nesen, haken og kinnben. Bruk litt og litt av gangen, ikke gni kosten i sirkeler rundt i ansiktet.

Harde linjer

Dette kan ikke sies ofte nok. Om du skal bruke mørk øyenskygge på øynene, husk å duse ut alle overgangene. Det skal aldri være harde kanter eller overganger på øynene. Dette tar oppmerksomheten fra øynene, og kan i tillegg få øyenene dine til å se mindre ut.

Bruk en stor øyenskyggepensel og soft ut kantene på øyenskyggen. Det skal ikke være mulig å se noen kanter på skyggen, den skal duses helt ut i den lysere skyggen.

Klovnerouge

Rouge frisker virkelig opp ansiktet. Noen ønsker å se ekstra friske ut, og legger flere strøk med rosa rouge over hele kinnet. Det som kanskje ser strålende ut i lyset på badet hjemme, ser ut som klovnesminke når man kommer ut i dagslys.

Sjekk alltid sminken i et naturlig lys før du går ut døren. Bruk en stor rougekost, ikke den lille kosten som følger med rougen, og legg fargen lett over eplekinnet. Hold rougen unna hårfestet ved øret og nesevingene, du skal bare ha friske roser i kinnene, og ikke fartsstriper over ansiktet.

Klumpete mascara

I jakten på de lange, buede og volumiøse øyenvippene, tar noen mascarabruken litt langt. Man kan gjerne legge flere lag mascara, men ti lag er kanskje litt overdrevet. Når mascaraen kladdes på i tykke lag til vippene ser ut som to store klumper, eller den legges til den ser ut som fire stive insektsbein på øyene, er det på tide å slutte.

Bruk en vippetang for å få en fin bøy, og legg så et til to lag mascara over. Bruk en øyenvippkam på vippene etterpå, for å separere vippene. Kast mascaraen etter tre måneder, da er den klumpete og snart full av bakterier.

Mørk lipliner

Mørk lipliner i seg selv er ikke en synd, men mørk lipliner kombinert med en lysere leppestift er fy-fy. Også om liplineren matcher leppestiften perfekt, vil liplineren likevel vises som en mørk ring rundt munnen når leppestiften begynner å falme.

Løsningen ligger i å enten dekke leppene fullstendig med liplineren først og bruke den som en base for leppestiften, eller å bruke en hudfarget eller leppefarget lipliner under leppestiften for å lage en kant som hindrer at leppestiften sklir ut.

MinMote.no - Norges største moteside

Leppestift-tenner

Farget leppestift er både trendy og lekkert til fest, men når mye av fargen også sitter på tennene,er det ikke like pent. Dette fenomenet er ofte sett på litt eldre damer, men uhellet kan skje de aller fleste. Synden skjer i det man gnir på et tykt lag leppestift over hele munnen, for så å smile bredt.

Trikset er så enkelt som å trykke av den overflødige leppestiften på et papir, smøre litt vaselin på tennene, eller å sette en finger i munnen og dra den ut mens du lager trutmunn.

Følg minMote på Twitter! (eksklusive tips og kule linker)

Publisert:

Finn mer innhold om: