Depends «gelé-neglelakk» forbys i Sverige - selges i Norge

STOPPER SALGET: Depends Gellack forbys i Sverige. Foto: Produsenten
STOPPER SALGET: Depends Gellack forbys i Sverige. Foto: Produsenten

Kosmetikkmerket Depend må trekke alle sine «gelé-neglelakker» fra markedet i Sverige. Årsak: Alvorlig helserisiko.

Det er Aftonbladet som skriver at den budsjettvennlige neglelakken nå blir stoppet av Läkemedelsverket i Sverige.

Beskjeden kommer etter at Läkemedelsverket i vår har fått inn mange rapporter som omhandler skader og sår i forbindelse med bruk av produktet Depend Gellack. Lakken inneholder ingredienser som kan forårsake allergier om de kommer i kontakt med huden, noe som ifølge Läkemedelsverketer vanskelig å unngå.

I en pressemelding på sine nettsider skriver de at «Depend Gellack innebærer en alvorlig risiko for folks helse. Derfor er resultatet at vi forbyr salget av produktet, slik at ikke flere konsumenter rammes av uønskede effekter.»

Daglig leder for Depend Norge, Roger Palacio, forteller til MinMote at lakken foreløpig fortsatt selges i Norge, men at det er under utredning.

- Her har vi full åpenhet på alt som skjer, og hvis det kommer regler som forbyr denne lakken i Norge, skal vi forholde oss til det. Akkurat nå vet vi ikke helt hva som skjer, vi må helt klart se nærmere på den svenske undersøkelsen, og så ta det derfra, sier Palacio, som tror på en avklaring innen et par dager.

- Har dere fått lignende klager i Norge?

- Ikke i samme omfang som i Sverige. Jeg kan helt ærlig ikke forstå hva som har skjedd der, for her får vi knapt klager på akkurat denne lakken. Men nå får vi gjøre flere undersøkelser og se hva som skjer.

Depends gellack-serie består av en rekke lakker til 69 og 79 kroner, samt et eget sett med rengjøring, lakker, LED-lampe og annet tilbehør til hjemmelakkering.

Førsteinspektør i Mattilsynet i Oslo, Asker og Bærum, Natalia Larsen, forteller til MinMote at hovedkontoret er på saken, og vil komme med en konklusjon innen kort tid.

Depends lakk blir solgt på blant annet på kjedebutikken Cubus i Norge, men fra og med i dag er produktet trukket tilbake.

- Lakken er nå trukket tilbake fra butikkhyllende. Dette gjør vi uavhengig om den vil forbys i Norge eller ikke. Vi gjør dette for å være på den sikre siden, sier informasjonssjef i Cubus, Julie Eckhardt til MinMote.

Hvordan var din opplevelse i dag?