Skjønnhet

Skjønnhetsbegrepene du må kunne

TUNGA RETT I MUNNEN: Skjønnhetsbegrepene kan være forvirrende. Her har MinMote samlet oversikten du trenger i sminkejungelen. Foto: Getty Images.

Hva er egentlig en concealer, og hva brukes en highlighter til? Her er sminke- og skjønnhetsordboken du trenger.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Noen ganger føles det ut som man må ha en doktorgrad i skjønnhet for å kunne forstå de ulike ordene som brukes i sminkeverdenen. Derfor har MinMote laget en enkel guide som kan forklare hva de forskjellige produktene skal brukes til.

Her er sminke- og skjønnhetsordboken du trenger:

Concealer brukes for å dekke til mørke ringer under øynene og til å dekke til urenheter. For å lysne under øynene trenger du en concealer som er lysere enn din egen hudtone, mens den som brukes til å dekke til urenheter bør være i samme farge som huden din.

Highlighter legges på de høyeste punktene i ansiktet som på toppen av kinnbenene. Highlightere finnes i både pudder og kremform, og kommer i mange forskjellige toner slik at alle kan finne sin favoritt.

Foto: Johannes Eisele/AFP.

Leste du? Dette er høstens negletrender

Settingspray er en spray som brukes for å låse sminken på plass.

Foundation ble tidligere ofte omtalt som brunkrem, men skal helst være i samme hudtone som din egen for å oppnå et naturlig resultat. Foundationen skal jevne ut hudtonen og gi følelsen av et «blankt lerret». Finnes med forskjellig dekkevne og forskjellige sluttresultater i både pudder- og kremform.
Primer brukes for å gjøre huden klar for resten av sminken. Er du tørr i huden finnes det fuktgivende primere, og tilsvarende mattende variant om du har mer oljede hud.

Contouring er en sminkemetode som ble gjort populær av Kardashian-familien. Ved å bruke teknikker med skyggelegging kan man gi en illusjon av å forme ansiktet med sminke.

Blush eller rouge brukes for å gi farge til kinnene.

Bronzer kalles ofte solpudder på norsk, og legges i kanten av ansiktet for å varme opp og gi mer liv til ansiktet. Finnes både i krem og pudderform, så her er det bare å eksperimentere seg frem til sin favoritt.

Baking gjøres for å sette sminken. Den spesielle teknikken går kort oppsummert ut på å la lyst eller transparent pudder ligge på huden i fem til ti minutter, noe som skal gjøre at varmen fra ansiktet ditt får basen av foundation og concealer til å sitte enda bedre, før du til slutt børster vekk pudderet.

Blending handler om å jobbe produktene inn slik at man får myke og jevne overganger.

Foto: Caitlin Ochs/ Reuters.

Test av selvbruning: Denne selvbruningen er best

T-sonen er i midten av ansiktet og omfatter midten av pannen, nesen og haken. Disse partiene kan ha en tendens til å bli oljede i løpet av dagen for mange.
Globalen eller globallinjen er det området på øyenlokket hvor øyeeplet slutter. Dette finner du ved å se etter det naturlige «søkket» eller lukke øynene og kjenne etter med fingeren. Det er i globalen det er vanlig å legge en litt mørkere øyenskygge enn på resten av øyenlokket for å markere øynene.

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER?

Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM for å få daglige oppdateringer og inspirasjon!

Få perfekte krøller over natten:

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Les også

  1. SMINKE

    Dette er høstens skjønnhetstrender 2019

  2. SMINKE

    Disse parfymene bruker kjendisene

  3. SMINKE

    Slik velger du riktig parfyme

Relaterte artikler

SKJØNNHET

Influencernes beste sminketips

SMINKE

Slik får du sminken til å vare hele kvelden

SMINKE

Den beste sminkelooken i sommer

SMINKE

Sminke som holder i sommervarmen

SMINKE

Slik sminker du ulike hudtyper

SMINKE

Tips: Slik kan du sminke deg selv til bryllup

SMINKE

Slik legger du maskara perfekt