Skjønnhetsbegrepene du må kunne

TUNGA RETT I MUNNEN: Skjønnhetsbegrepene kan være forvirrende. Her har MinMote samlet oversikten du trenger i sminkejungelen. Foto: Getty Images.

Hva er egentlig en concealer, og hva brukes en highlighter til? Her er sminke- og skjønnhetsordboken du trenger.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Noen ganger føles det ut som man må ha en doktorgrad i skjønnhet for å kunne forstå de ulike ordene som brukes i sminkeverdenen. Derfor har MinMote laget en enkel guide som kan forklare hva de forskjellige produktene skal brukes til.

Her er sminke- og skjønnhetsordboken du trenger:

Concealer brukes for å dekke til mørke ringer under øynene og til å dekke til urenheter. For å lysne under øynene trenger du en concealer som er lysere enn din egen hudtone, mens den som brukes til å dekke til urenheter bør være i samme farge som huden din.

Highlighter legges på de høyeste punktene i ansiktet som på toppen av kinnbenene. Highlightere finnes i både pudder og kremform, og kommer i mange forskjellige toner slik at alle kan finne sin favoritt.

Foto: Johannes Eisele/AFP.

Leste du? Dette er høstens negletrender

Settingspray er en spray som brukes for å låse sminken på plass.

Foundation ble tidligere ofte omtalt som brunkrem, men skal helst være i samme hudtone som din egen for å oppnå et naturlig resultat. Foundationen skal jevne ut hudtonen og gi følelsen av et «blankt lerret». Finnes med forskjellig dekkevne og forskjellige sluttresultater i både pudder- og kremform.
Primer brukes for å gjøre huden klar for resten av sminken. Er du tørr i huden finnes det fuktgivende primere, og tilsvarende mattende variant om du har mer oljede hud.

Contouring er en sminkemetode som ble gjort populær av Kardashian-familien. Ved å bruke teknikker med skyggelegging kan man gi en illusjon av å forme ansiktet med sminke.

Blush eller rouge brukes for å gi farge til kinnene.

Bronzer kalles ofte solpudder på norsk, og legges i kanten av ansiktet for å varme opp og gi mer liv til ansiktet. Finnes både i krem og pudderform, så her er det bare å eksperimentere seg frem til sin favoritt.

Baking gjøres for å sette sminken. Den spesielle teknikken går kort oppsummert ut på å la lyst eller transparent pudder ligge på huden i fem til ti minutter, noe som skal gjøre at varmen fra ansiktet ditt får basen av foundation og concealer til å sitte enda bedre, før du til slutt børster vekk pudderet.

Blending handler om å jobbe produktene inn slik at man får myke og jevne overganger.

Foto: Caitlin Ochs/ Reuters.

Test av selvbruning: Denne selvbruningen er best

T-sonen er i midten av ansiktet og omfatter midten av pannen, nesen og haken. Disse partiene kan ha en tendens til å bli oljede i løpet av dagen for mange.
Globalen eller globallinjen er det området på øyenlokket hvor øyeeplet slutter. Dette finner du ved å se etter det naturlige «søkket» eller lukke øynene og kjenne etter med fingeren. Det er i globalen det er vanlig å legge en litt mørkere øyenskygge enn på resten av øyenlokket for å markere øynene.

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER?

Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM for å få daglige oppdateringer og inspirasjon!

Få perfekte krøller over natten:

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.