Smink deg til perfekt hud

Det nytter ikke hvor fin lipgloss eller øyenskygge du har, hvis huden din ikke ser bra ut. De fleste jenter synes at foundation er det vanskeligst sminkeproduktet å kjøpe, både når det gjelder hvilken type foundation og hvilken farge den bør ha. Her er vår guide i foundationjungelen, og tips til hvordan du sminker et perfekt grunnlag.

Mari Glans
Publisert:

Finn riktig foundation

Først må du finne en foundation som passer din hudtype. Har du fet hud, bør du bruke en mattende foundation som ikke inneholder olje. Tørr hud trenger en rikere foundation. Det finnes foundationer for alle hudtyper. Moden hud bør ha en rik foundation uten for mye pudder i, da den vil legge seg i linjer og rynker.

Det finnes mange former for foundation å velge mellom, både spray, mousse, skum, fast, flytende og i pudderform. Velg den du selv liker best. Mineralfoundation har blitt veldig populært de siste årene, og passer perfekt for uren hud og for dem som ønsker produkter med naturlige ingredisenser. Mange foundationer har også solfaktor for ekstra beskyttelse.

Du må også finne ut hvor god dekkevne du vil ha. Husk at foundation er ment for å jevne ut nyanseforskjeller i huden din, og er ikke et produkt som brukes til å spaltle huden. Det skal alltid se naturlig ut. Om du har større nyanseforskjeller i huden, velger du en foundation med medium eller god dekkevne, men bruk denne bare på områder der du har behov for det.

MinMote.no - Norges største moteside

Det viktigste når det gjelder foundation, er å finne riktig farge. Mange går fortsatt i den klassiske fella og kjøper en farge som er mørkere enn sin egen hudtype. Dette gir et skittent og unaturlig resultat. Om du vil se brun ut, kjøp en foundation som matcher hudfargen din og bruk heller et solpudder over. Kjøp heller ikke en farge som er for lys, da vil du se grå og utvasket ut. Den perfekte foundationfarge skal matche din egen hudfarge perfekt.

MinMote.no - Norges største moteside

Du må også matche foundationen med undertonen i huden din. Om du har gule undertoner i huden, skal du ha en beige- eller gultonet foundation. Husk at 97 prosent av hele verdens befolkning har en varm undertone i huden.

Prøv foundation på kjevebenet for å se om fargen er riktig. Det er også lurt å se fargen i dagslys, i steden for å se i det kunstige lyset i parfymeriene.

MinMote.no - Norges største moteside

Påføring

Start alltid med å rense og smøre inn huden med fuktighetskrem. Gi fuktighetskremen noen minutter på å trekke inn i huden, før du begynner med foundation. Ikke legg foundation uten fuktighetskrem under, da får du et ujevnt resultat.

Om du trenger et mer holdbart grunnlag, kan du legge en primer eller foundationbase på huden før du legger foundation. Primeren jevner ut huden og gjør at foundationen sitter lenger.

Det er flere redskaper du kan bruke når du skal legge foundation. Du kan bruke både svamp og foundationpensel, men det beste er å bruke fingrene. Varmen fra hendene hjelper til å varme opp foundationen slik at den bedre "smelter" inn i huden.

Ung hud trenger ikke mye foundation, bruk heller foundation på områder hvor du trenger det, og bruk heller for lite enn for mye. Start ved nesen, og jobb deg utover. Dytt foundationen lett på huden med fingrene, isteden for å smøre den inn. Jevn godt ut alle overgangene, spesielt ved hårfestet, øyenbrynene og i overgangen fra kjeven til halsen.

For en ekstra glød kan du blande litt flytende bronser i foundationen.

MinMote.no - Norges største moteside

Så kan du legge concealer der du trenger det. Bruk en liten pensel på små urenheter, rundt nesevingen og under øynene. Under øynene kan du også legge en såkalt tryllepenn, som er en lysreflekterende concealer som du legger akkurat der huden under øynene er mørkest for å "trylle" bort mørke ringer. Denne legges helt til slutt.

Børst til slutt lett over over ansiktet med et transparent løspudder for å feste grunnlaget.

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside

Publisert:

Finn mer innhold om: