Slik sminker du deg til valentinsdagen

Har du en hot date på selveste valentinsdagen? Dropp de røde leppene og gå for en naturlig, men elegant sminkelook.

Emilie Tømmerberg
Publisert:

Søndag er det kjærlighetens dag, og mange benytter nok anledningen til en date i løpet av helgen - enten det er med din allerede utkårede, eller en ny flamme.

HÅR

Hva med å prøve en enkel flettefrisyre til?

Uansett; selv om du vil imponere litt ekstra på sminkefronten, anbefaler jeg å satse på en pen og naturlig øyemsinke - og droppe den røde leppestiften.

Få også med deg hvordan du former perfekte bryn her:

For selv om det er veldig sexy med et par røde lepper så er det ikke alltid like praktisk (særlig ikke om du håer på et kyss eller to i løpet av kvelden).

Når det gjelder øyne, har alle sine preferanser - men jeg tror de fleste liker et par sotede øyne i en flatterende bruntone.
Slik lager du looken:

1. Jeg starter med å lage en glødende base. Til en date er det supert med en CC-krem eller en fuktighetsgivende foundation som gir lett til medium dekkevne. Du kan også gå for et mineralpudder som du legger lett over panne, nese og kinn. Jeg har lagt en god concealer under øynene og litt på selve lokket. I kinnene legger jeg litt rouge og fyller i brynene med en lett hånd.

2. Som en base legger jeg en lys øyenskygge over hele lokket. Dette gjør det også lettere å blande ut de mørkere skyggene. Så tar jeg en matt brun skygge over hele lokket og opp i globallinjen.

3. Jeg legger en mørkere øyenskygge i brunt midt på lokket og blander det ut. Skyggen har litt shimmer i seg og det er fint for å skape litt ekstra liv til øynene. Jeg har hele tiden en lett hånd og passer på å blande alt godt ut så det er ingen brå overganger.

4. For å ramme inn øynene bruker jeg en brun kajal langs den øvre vippekanten. Det er fint å bruke brun- og gråtoner fremfor svart hvis du er ute etter en mykere og mer naturlig øyesminke.

5. På våtkanten bruker jeg en lysere kajal som ser ut som en gulltone. Dette gir en fin definisjon til øynene uten at det blir for hardt. Påfør et par lag med maskara på de øvre og nedre vippene.

6. Resultatet! På leppene har jeg en lipliner for å definere leppefasongen og en klar leppepomade over. Dette vil holde bedre enn en leppestift og gi litt farge til leppene.

Publisert:

Finn mer innhold om: