Våg å prøve en ny makeup

Sitter du fast i den samme sminke-rutinen du hadde for ti år siden? Da er det på tide å prøve noe nytt. Her er tipsene til hvordan du enkelt kan få en ny makeup-stil.

Mari Glans
Publisert:

Jenter er kjent for å være vanedyr, og dette gjelder også sminke. Mange begynner å sminke seg på en bestemt måte, og da er det etterhvert vanskelig å prøve seg på noe annet. Men motebildet forandrer seg stadig, og kanskje får ikke den brune øyenskyggen du alltid bruker fram det beste i øynene dine. Våg å sminke deg annerledes neste gang, kanskje blir du positivt overrasket.

Oppdater looken din

Øynene er det vi først legger merke til hos andre. Å oppdatere sminken din trenger ikke å bety at du må bytte ut de nøytrale øyenskyggene dine med knallfarger. Men du kan prøve å bruke dem annerledes. Om du alltid bruker en mellomskygge på lokket og en mørkere skygge i globallinjen, kan du for eksempel prøve å bruke den mørke skyggen helt nederst ved vippene, og så gradvis gå over i den lysere skyggen. Dette får øynene fram på en ny og enkel måte.

I stedet for å bruke den samme pudderrougen i kinnene, prøv en kremrouge til en forandring. Dette gir en frisk og naturlig look. Kremrougene er ikke like harde og kladdete som før, de nye variantene gir en naturlig og transparent farge, og er enkle å legge med fingrene. Ikke vær redd for å prøve nye farger på rougen heller, aprikos og korall ser friskt og lekkert ut på sommeren.

MinMote.no - Norges største moteside

Bytt leppestift

Å prøve en ny farge på leppestiften er den enkleste måten å bli ny på. Leppestift er et produkt mange kvinner får et litt manisk forhold til, det er faktisk ikke skummelt å prøve en ny nyanse. Om du vil tviholde på fargen, kan du likevel prøve noe nytt på leppefronten. Hvis du alltid bruker helt matt leppestift, kan du prøve en leppestift med en glossy finish.

Et annet leppeprodukt som trenger en oppdatering, er liplineren. Altfor mange bruker fortsatt lipliner som er mørkere enn leppestiften. Kutt ut liplineren om du er ung, om du har fått linjer rundt munnen og leppestiften lett glir ut, er det selvfølgelig noe annet. Men bruk for all del en lipliner i samme farge som leppestiften, synlig leppekant er ikke en moderne look.

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside

Prøv nye farger

Våg å eksperimenter med farger. Ta en sjanse, det kan hende at du elsker resultatet. Om du ikke gjør det, er det jo ikke verre enn at du fjerner sminken igjen og legger ny.

Om du vil holde deg til de nøytrale fargene, så prøv i det minste en ny nyanse en gang i blant. Om du alltid bruker den brune, trygge øyenskyggen, bytt den ut med bronse, gullbrun eller en rik sjokoladebrun farge i stedet. Husk at det verste som kan skje er at du renser den av igjen.

Et godt tips er å få en makeup-artist til å sminke deg. En som jobber med sminke og ansikter hver dag, ser ansiktet ditt på en annen måte enn deg selv. Du får garantert masse nye tips og inspirasjon til å prøve noe nytt.

MinMote.no - Norges største moteside
Publisert:

Finn mer innhold om: