Høstens store trendguide - slik blir du moteriktig

Høsten har kommet, og nye trender har innatt butikkhyllene. Her får du oversikten over sesongens mote.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Denne høsten er det mange ulike trender å velge mellom. Designerne har tatt i bruk alt fra futuristiske elementer til cowboy-effekter, og kjedebutikkene har som vanlig latt seg inspirere.

minMote gir deg oversikten over høstens seks sterkeste trender, og viser deg nøkkelplaggene som gir deg stilen.

Barokk

Dette er trenden for deg som ikke er redd for et maksimalistisk uttrykk. Denne stilen gjør mye ut av seg, men det er også mulig å gå for en litt mer diskré tolkning av trenden ved å la kun ett element i antrekket være badet i gull.

Se etter store øredobber, tunge velurplagg, sorte blonder og sist, men ikke minst snirklete gullbroderier.

Militær

Flere av de store designerne sendte modellene marsjerende ned catwalken iført plagg med militære referanser. Elegante frakker, kraftige belter og stramme skinnhansker er blant nøkkelplaggene for sesongens rå militærstil.

Husk å kombinere stilen med feminine elementer, som for eksempel en stram silhuett, slik at antrekket oser av «sexy krigerkvinne». Ta i bruk farger som sort, burgunder og militærgrønt.

Futuristisk

Skinnende materialer, skulpturelle silhuetter og galaktiske trykk – designerne har latt seg inspirere av 70-tallets space age. Uansett om du har en elegant eller avslappet stil, kan denne trenden tilpasses deg.

En løs genser prydet med en lysende stjernehimmel gjør deg til gatas kuleste, mens en stram, metallisk minikjole vil gjøre deg til festens dronning. Føler du deg som en science fiction-figur iført de space-inspirerte plaggene, kan du nøye deg med et par spisse, sølvfargede pumps eller en liten, skinnende clutch-veske.

Cowboy

Western-stilen er i vinden som aldri før. En brodert cowboy-skjorte og et par iøynefallende skinnstøvletter er noe av det kuleste du kan ha i garderoben denne høsten. Sorte, ankelkorte bukser og løse miniskjørt får det riktige uttrykket ved hjelp av et belte plassert på hoftene.

En skinnjakke med frynser vil sette prikken over i-en på høstgarderoben. Husk at du skal la deg inspirere av cowboyene, og ikke se ut som du skal rett på rodeo.

Erkebritisk

I høst vil designerne kle deg opp i fritidstøyet til den erkebritiske overklassen. Rutene, tweeden og kabelstrikken er som tatt fra en revejakt på den britiske landsbygda.

Finn frem din indre hestejente, og invester i en quiltet skinnjakke eller ert par stramme ridestøvler. Ta i bruk jordtoner som beige, brunt, mosegrønt og burgunder.

Mønster

70-talls, grafisk eller etnisk - denne høsten kan du boltre deg i mange forskjellige mønster. Felles for dem alle er at de er fargerike og gøyale. Kle deg i en mønstrete dress for å ta trenden helt ut, eller nøy deg med en iøynefallende kjole dekket med ditt favorittmønster.

Går for farger som rødt, burgunder, blått, lilla og sennepsgult.

LES OGSÅ:Dette er sesongens kuleste genser

LES OGSÅ:Se minMote-redaksjonens ønskeliste for høsten

LES OGSÅ:Dette er høstens farge - 10 kupp i butikk nå

Publisert: