Must for skjønnhetsjunkien: Sminkebutikkene du må sjekke ut i New York

UNIK LEPPESTIFT: Hos Bite Beauty Lip Lab på 174 Prince Street får du laget din egen unike leppestift.

NEW YORK (MinMote) Det kan være vanskelig å finne frem til de virkelige godbitene i Det store eplet. MinMote guider deg gjennom skjønnhetsjungelen!

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I New York og USA generelt er skjønnhetsprodukter ofte langt billigere enn det er i Norge, og det gjøre det også litt ekstra morsomt å gå på skikkelig sminkeshopping. Her er MinMotes guide til sminkeshopping i New York!
Om du bare har en dag til rådighet: Her er den ultimate moteruten i New York!

Bite Lip Lap

Noe av det som er gøy med å være med på ferie er å ta med seg noen små suvenirer hjem. Og da snakker vi ikke nødvendigvis kjøleskapsmagneter.

I New York er shoppingen til tider vill og overveldende, og utvalget er tilsvarende. Er du på evig jakt etter den perfekte leppestiften bør du sjekke denne dette leppelaboratoriet.

På Bite Beauty Lip Lab i mote-bydelen Soho kan du nemlig lage din helt egne leppestift. Bærfarget, nude, blå eller knallrød? Ikke noe problem. Her velger du alt fra farge til konsistens, lukt og finish. Vi snakker nesten Willy Wonka-tendenser, for her har du virkelig mulighet til å komponere din perfekte leppestift.

SELVPLUKK: Hos Birchbox på 433 West Broadway i Soho kan du mikse og matche produkter slik at du kan teste deg frem til en ny favoritt. Dette er som en skikkelig godtebutikk!

Når man først kommer til skjønnhetslaben blir man møtt av en Lab Artist som hjelper deg med å finne din perfekte farge. Etter å ha plukket ut pigmenter til farge, finish leppestiften skal ha og lukt får du følge hele prosessen til ferdig produkt. Etter du har bestemt deg tar det cirka ti minutter før du har en helt egendesignet leppestift for hånden.

Les også: DERFOR BØR DU DROPPE MASKARAEN
Herligheten koster omtrent 400 kroner for en leppestift eller 600 for to, så det er ikke akkurat et budsjettalternativ, men hele prosessen er en opplevelse i seg selv.

Bite Beauty selges også i ferdiglagde versjoner på skjønnhetsbutikken Sephora. Men om du har lyst til å kjøpe med deg et unikt skjønnhetsprodukt hjem er en tur til Bite Lib Lab et friskt alternativ.

Birchbox

Dette morsomme konseptet stammer egentlig fra en tjeneste på nett hvor du abonnerer på bokser med sminkeprøver som man får tilsendt i posten. Nylig åpnet Birchbox sin egen butikk i Soho, og her finner du garantert det som er siste nytt innenfor sminke-hypes. Her får mindre sminkemerker også plass i hyllene, og du finner en rekke morsomme produkter.
Har du lest? Derfor finnes dette symbolet på sminken din

Sephora

SMINKEHIMMEL: Parfymeriet finnes flere steder i New York og USA generelt. Om du skal til Stockholm eller København finnes butikken der også.

Sminkemekkaet Sephora er kjent for de fleste sminkeglade. Her finner du så og si alt du måtte trenge av sminke, parfyme og hud- og hårpleie. Et lite tips på veien kan være å sjekke ut egne hyller med produktene som er mest populære for tiden. Der finner du ofte både det som blir det nye store og gode klassikere. Ikke minst er det mulig å få god hjelp til å finne produkter som passer deg på Sephora.

Om du er ute etter en skikkelig fornying i sminkepungen eller uansett har tenkt til å handle flere produkter kan du få en halvtime med en egen make up-artist på kjøpet. For 50 dollar får du nemlig full sminke OG du kan bruke de samme 50 dollarene til å handle sminke. God deal om du vil prøve noe nytt før en kveld på byen eller en deilig middag!

SMINKE

TIPSENE SOM FÅR NEGLELAKKEN TIL Å VARE

Ricky’s

IKKE LA SKINNET BEDRA: Er du på utkikk etter nye hårprodukter kan Ricky’s være en rimelig løsning.

Fra utsiden ser Ricky’s NYC ut som en shabby sjappe. Men på innsiden finner du et veldig godt utvalg av hårprodukter til en snill pris. Kjente merkevarer som Oribe, Redken og MoroccanOil finner du her. I tillegg har de bra utvalg av Voluspa-lys til en brøkdel av prisen du må ut med i Norge og de geniale Blax-hårstrikkene er det bare å hamstre med seg hjem.

SMINKE

SÅ LENGE VARER HVERT SMINKEPRODUKT I SMINKEPUNGEN DIN

Apoteker

MASSIVT UTVALG: På såkalte drugstores rundt om i hele USA finnes et bredt utvalg av skjønnehetsprodukter. I New York har Wahlgreens på 14th street og Broadway et særlig godt utvalg.
SKJØNNHET

HVA ER BEST - DYR ELLER BILLIG NEGLELAKK?

Det er sjeldent jeg bruker så mye tid på apoteker som her i New York. For det er jo her alle godsakene gjemmer seg. (Og ja, alt dette er lovlig…). På alt mulig-apotekene CVS, Walgreens og Duane Reade er utvalget massivt. Her finner du blant annet CoverGirl og Revlon i tillegg til alle de rimelige merkene vi kjenner til fra Norge - bare til en enda billigere pris. Her kan du sjekke MinMote-redaksjonens favorittmaskaraer på budsjett! Skal du ut å reise i nærmeste fremtid er dette leppeproduktene du bør kuppe på «drugstore».

Om du har spørsmål eller innspill må du gjerne bruke kommentarfeltet under saken, eller sende meg en e-post. Vil du se mer av min hverdag i The Big Apple? Følg meg gjerne på Instagram under brukernavnet @ELISEALEXX.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: