Neglepleie-guide: Mini-manikyr for velpleide negler

Her er en enkel og rask mini-manikyr du kan gjøre hjemme, for ekstra sunne og velpleide negler.

Start med å fjerne all gammel lakk fra neglene. Hvis du har tørre og svake negler, bør du bruke en neglelakkfjerner uten aceton.

Begynn å file neglene. Unngå metallfiler, det aller beste er glass- eller mineralfiler. Fil fra kanten og inn mot midten på hver side for å unngå at neglene fliser seg.

Så polerer du neglene med en poleringsfil. Start med den groveste siden for å fjerne riller og ujevnheter i neglen. Så bytter du gradvis sidene, den aller fineste helt til sist.

Legg en neglebåndskrem eller olje langs neglebåndene og på neglen din. Massér neglene med fingertuppene i noen minutter. Dette mykner neglebåndene og øker blodsirkulasjonen i neglene. Så dytter du forsiktig neglebåndene tilbake med en trepinne.

Avslutt med en god håndkrem.

Gjør denne mini-manikyren minst én gang i uken. Negleolje bør brukes hver dag om du har tørre og flisete negler.

Har du svake negler som tåler lite, lønner det seg å bruke en negleforsterker. Negleforsterkere som inneholder formaldehyd er de mest effektive, og gir deg lange og harde negler på få uker. Disse bør bare brukes som en kur i tre uker, da formaldehyd over tid kan svekke neglen.

Det er viktig å tenke på at neglene er en del av huden. Har du svake og flisete negler kan det lønne seg å ta vitamintilskudd og kalsium. Spesielt B-vitaminer er bra for hud og negler.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?