Slik fjerner du mørke ringer under øynene

De fleste kvinner sliter med mørke ringer under øynene. Derfor er en concealer er et sminkeprodukt  få kan unnvære i sminkepungen. Det er lite som kan fjerne ringene for godt, men sminke kan hjelpe mye. Her er en guide til hvordan du sminker bort mørke ringer best mulig.

Mari Glans
Publisert:

Det er flere årsaker til at vi har mørke ringer under øynene. Selve fargen kan det ikke gjøres noe med, den kommer av at huden rundt øynene er svært tynn og derfor kan fargen fra blodkarene som ligger under huden bli synlige gjennom. Derfor ser det ut som mørke ringer i huden under øynene.

Flere faktorer kan påvirke ringene rundt øynene. Det kan skyldes gener, stress, feilernæring, soling, menstruasjon, lite søvn eller for lite vanninntak. Ofte har man også poser og hevelser i huden rundt øyene. Dette kan være vannansamlinger, fettansamlinger, eller slapp hud som kommer av aldring. I tillegg kan allergier ofte vises tydelig på øyepartiet.

Om du har problemer med ringer eller poser under øynene, er det en rekke ting du kan gjøre rent kosmetisk. Det finnes øyekremer som reduserer hevelse og virker avkjølende. Øyemasker og øyegelé med drenerende virkning hjelper godt mot vannsansamlinger. I tillegg finnes det øyekremer med farge som kan minske synligheten av mørke ringer.

MinMote.no - Norges største moteside

Skjul ringene med sminke

Sminke er den enkleste og raskeste måten å trylle bort ringene på. Her er det avgjørende å finne riktig concealer. Det finnes concealere både i flytende og i fast form. En annen populær variant er highlighter-concealeren, også kalt «tryllepenn». For å dekke mørke ringer best mulig, bør man ha både en mer dekkende concealer og en highlighterpenn.

Fargen under øynene varierer også fra person til person, men de fleste har lilla undertoner under øynene. De som har denne fargen bør bruke en gultonet concealer, da de gule pigmentene vil nøytralisere lillafargen best. Om fargen er mer blålig, bør concealeren være mer orangetonet. Husk at det er ørsmå nyanser det er snakk om. Husk at concealer som skal brukes under øynene bør være en nyanse lysere enn resten av ansiktet.

MinMote.no - Norges største moteside

Slik sminker du vekk mørke ringer under øynene

Mange legger concealer før de legger foundation, og det finnes ingen regler for rekkefølgen. Det kan være best å legge foundation først og så legge concealer, gjøres det omvendt forsvinner gjerne mye av concealeren når man jevner ut foundationen.

1. Legg først en dekkende concealer under øyepartiet, dekk hele området under øyet. Legg også gjerne concealeren opp mot nesebenet ved øyenkroken for å lysne hele øyepartiet og gi øynene et løft. Legg et tynt lag og jobb den lett inn i huden. Jevn godt ut alle overganger.

2. Jevn over concealeren lett i ytterkant med foundation. Legg foundationen lett slik at concealeren ikke forsvinner.

3. Legg tryllepennen helt til slutt. Denne concealeren er en highlighter med liten pensel, og skal ikke legges under hele øyepartiet. Den skal legges akkurat i hakket der ringene er dypest, og jevnes lett ut. På den måten gir den lysreflekterende effekten en illusjon om at ringene ikke er der.

4. Børst et tynt lag transparent løspudder over concealeren for at den skal feste seg.

Nå er de mørke ringene tryllet vekk og du kan legge resten av makeupen.

MinMote.no - Norges største moteside
Publisert:

Finn mer innhold om: