Vogue: Nå skal det være full busk

LA DET GRO: Motemagasinet Vogue mener at skjønnhetsidealene er i ferd med å forandre seg, og at et vokset underliv ikke lenger er like populært. Foto: Getty Images.

Det toneangivende motemagasinet mener tiden er inne for å droppe det hårfrie underlivet.

Publisert:

Ritsj! Lyden av en skikkelig «brazilian» har vært gjennomgående for skjønnhetssalonger verden over de siste årene, men skal vi tro Vogue kan det være i ferd med å snu.

Magasinet skriver at samfunnets skjønnhetsideal er i endring og at hårete underliv nå har blitt det nye store.

Behandlingen «Brazilian wax» går ut på at alt håret i underlivet rives ut med voksstrips. Et tilnærmet hårfritt underliv også stått sterkt i Norge i flere år.

LIVSSTIL

Historien om den smertefulle trenden

Populært

Gjennom populærkulturen har det å ta en «brazilian» fått stor oppmerksomhet. Helt siden syv søstre åpnet skjønnhetssalong i New York på 90-tallet, og Carrie Bradshaw sin første behandling i «Sex og Singleliv» på 2000-tallet, har kvinner verden over omfavnet den hårløse trenden.

Nå mener magasinet Vogue at måten man snakker om «busken» er i endring.

Vaginamonologene: 14 kvinner viser frem og snakker om sitt eget underliv

Magasinet mener endringene skjer i takt med at 70-tallet har fått en oppsving i motebransjen generelt.

Se hvilke reaksjoner norske kvinner har fått for å la håret gro:

Fremdeles pågang

Hos salongen Fronger Wax and Beauty bar forteller Christina Olteanu at hun ikke har merket noe til at norske kunder nå ønsker et mer naturlig resultat.
– Jeg føler det blir mer og mer etterspørsel etter hårfjerning, og særlig nå frem mot sommeren, sier Olteanu og legger til:

– Kundene vil fremdeles ha full voksing.

Paz Stak, eieren av Stark Waxing Studio i Los Angeles og New York, sier til Vogue at kvinner påvirkes av populærkulturen, også når det kommer til kjønnshår. Hun forklarer at kvinner fortsatt ønsker å fjerne hår, men at resultatet skal være mer naturlig enn tidligere.
– Kvinner sier at de ønsker å rydde opp, men at de vil ha en fyldigere og mer naturlig følelse, forklarer hun.

Hun legger til at hun ikke tror at brasilianske voksinger kommer til å forsvinne.
– Det er bare opp til folk i hvilke grad de ønsker å opprettholde det, legger hun til.
Stark understreker at det handler om hva som får hver enkelt til å føle seg komfortabel.

I Lena Dunhams HBO-suksess «Girls» gikk skuespiller Jamina Kirke motsatt vei da hun viste «full busk» i siste sesong. På Instagram har det naturlig hårete lenge blitt hyllet som et friskt pust.

HUDPLEIE

Dette må du huske på når du tar «brazilian wax»

Glad for endring

Sexolog Siv Gamnes forteller til MinMote at hun har kjempet for hår i flere år, og er positiv til at den trenden ser ut til å komme tilbake.
– Jeg tror at mange unge har fått store plager på både den ene og andre måten av den barberte eller voksede moten. Det er alt fra røde prikker, kløe og betente hårsekker til komplekser for eget kjønnsorgan, sier hun.
– Det har ikke vært noen positiv trend i det hele tatt, legger hun til.

LIVSSTIL

Pass deg for disse tabbene

Gamnes møter flere og flere som forteller at de lar håret gro. Hun understreker at håret er der for å hindre at rusk og rask kommer inn i skjeden.
– I tillegg til å beskytte underlivet har hårene en seksuell funksjon. Inni hårsekkene finnes nerver som fanger opp vibrasjoner i håret så stimulering i området forsterkes, forklarer hun.
Gamnes forteller at det også finnes fermoner, som er kjemikalier som skilles ut for å tiltrekke mulige partnere, i hårene.
– Det er en lukt, som ikke lukter noe, men som hjernen fanger opp. Den øker sexlysten, og øker sjansen for å finne riktig partner, forklarer sexologen.
– Vektskålen veier helt klart tyngst mot å la hårene gro, avslutter hun.

Slik gikk det da MinMote testet hårfjerning:

Publisert: