Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Fem skjønnhetstabber du garantert kjenner deg igjen i

FYLDIGE BRYN: Den britiske modellen Cara Delevingne blir hyllet for sine kraftige og tilsynelatende unappede bryn. Foto: Getty Images

Flasset av neglelakk og sminke fra dagen derpå klint utover ansiktet når du står opp? Vi har alle vært der. Her er fem tabber og gode tips for å unngå dem. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Nyttårsforsettene er allerede i gang med å briste, og grunnen til det er vel kanskje fordi du igjen satt deg for hårete mål? Vi har laget en liste over skjønnhetsfeller det er lett å gå i, men faktisk like lett å komme seg ut av.

Det er også stor sannsynlighet for at du klarer å unngå å havne i disse fellene igjen i løpet av 2015. Kjenner du deg igjen?

1. Sove med sminken på

Uavhengig om du har vært på fest eller bare ligget på sofaen, kan det noen ganger føles blytungt å skulle gå hele veien inn til badet, sette på vasken, finne frem ansiktsrensen og deretter dynke ansiktet med såpe og vann. Det resulterer ofte i at sminken fjernes dagen derpå, og plutselig hadde du ikke bare én, men to nye kviser. Dette kan virke irriterende, men slapp av - slik dekker du kvisen best mulig.

Et godt tips kan være å gå til innkjøp av sminkeservietter for å fjerne mascaraen og hudsminken på den mest behagelige måten når du ikke orker noe annet.

øyne

Sminkefjerner for øynene fra Sans Soucis. Foto: Produsenten

169,-
Gå til butikk
øyne

Ansiktsservietter fra Ole Henriksen. Foto: Produsenten

195,-
Gå til butikk

2. Ignorere flasset av neglelakk

Scenarioet er typisk: du har rigget deg til i sofaen, funnet frem en neglelakk som lover «long lasting hold up to 7 days». Du bruker lengre tid en vanlig på påføringen og blir over middels fornøyd med resultatet. Du føler deg til og med litt stolt for at du la lakken så nøysommelig på, og at det ser ut som du like gjerne kune lagt manikyren hos en profesjonell salong. Rundt klokken 14 dagen etter er flassingen allerede i gang på to av fingrene. Du blir forbanna og oppgitt - de 20 minuttene som føltes som kvalitetstid i går, er nå klassifisert som «waste of time».

Les også:Slik får du neglelakken til å vare

- Denne top coaten er litt dyr, men absolutt verdt pengene etter min erfaring. Det tar kanskje litt ekstra tid, men på sikt sparer du jo nettopp tid ved at du slipper å ta av og på neglelakk annenhver dag, tipser MinMotes skjønnhetsansvarlig, Martine Lunder.

neglelakk

Top coat gel fra Guerlain. Foto: Produsenten

Gå til butikk
neglelakk

Neglelakk fra Isadora hos nelly.com. Foto: Produsenten

Gå til butikk

3. Nappe øyenbrynene for mye

Tynne streker over øyet á la Pamela Anderson er kanskje den skjønnhetstrenden som er minst populær akkurat nå. Nå skal brynene være fyldige og markerte, og det skal helst se ut som du ikke eier en pinsett. Har du ikke fyldige bryn som Cara Delevingne fra naturens side, kommer du langt med denne bryn-sminkeguiden. Selv om øyenbrynene kan virke rotete i perioden du sparer dem ut, prøv å motstå pinsett-fristelsen. Det er verdt det til slutt - vi lover.

øyebryn

Øyenbryngelé fra Glo MInerals hos nelly.com. Foto: Produsenten

239,-
Gå til butikk
øyebryn

Øyenbrynsskygge fra Shashit. Foto: Produsenten

179,-
Gå til butikk

4. Vente for lenge med å klippe håret

«Jeg sparer til langt hår» er ikke synonymt med «jeg skal ikke klippe meg på ett år».

-Det kan være fristende å vente veldig lenge mellom hver gang du klipper det. Ekspertene strides om hvor ofte det bør gjøres, men fakta er uansett at tuppene blir slitte om du venter mange måneder mellom hver gang – og da mister håret mye fyldighet og volum. Klipper du håret med jevne mellomrom tar det helt sikker lengre tid å spare det ut – men det ser i alle fall fresht og stelt ut i mellomtiden, sier Lunder.

5. Glemme at huden kan se fresh ut om vinteren også

MinMotes ultimate triks for å overleve vinterhalvåret uten å se ut som gjennomsiktige spøkelser, er å ty til selvbruning og en forholdsvis fet hudkrem. Sistnevnte er viktig for at huden skal kunne opprettholde fuktigheten nå som det er så kaldt ute, og varmt inne.

Les også:Se vår ultimate guide for å unngå tørr og gusten hud!

Mange er redd for at selvbruningskremen skal skjolde, eller i verste fall bli unaturlig gul-brun. Derfor er det viktig å ta noen forhåndsregler.

Perfekt påføring av selvbruning ser du i videoen under:

Publisert: