Sminketips: Slik legger du vannfast sminke til bakken

agnes strandsminke

Maskara, eyeliner og øyenskygge – de fleste sminkeprodukter kommer i vannfaste varianter med god holdbarhet. Se hvordan du legger sminken som holder seg fin hele dagen selv om du står på ski og soler deg i timesvis.

Agnes Lovise Haugen
Publisert:
agnes strandsminke

Se steg for steg-guide for hvordan du legger sminken selv.

agnes strandsminke

Markerte øyne kan gjøre seg godt om sommeren - her med vannfast sminke.

agnes strandsminke

SOMMERSMINKE: Det var kan være en utfordring å sminke seg til stranden. MinMote faste bidragsyter Agnes viser hvordan du bruker vannfast sminke.

Påsken er her og det betyr lange dager i skibakken eller skisporet, i solveggen og på afterski. (Dette gjør du for å unngå luesveis forresten)

Det ideelle er jo å gå helt sminkefri, men for oss som liker å ha litt produkter i ansiktet er det greit å vite at sminken ikke renner av så fort vi nærmer oss skiene.

Her er triksene for å legge perfekt maskara. Det kan selvfølgelig være lurt å bruke de vannfaste variantene av produktene jeg nevner under, da de vil opptre mye bedre i vann.

Her er mine beste tips til å få sminken til å vare hele dagen:

Steg 1: Legg base med primer for ekstra holdbarhet, farget dagkrem med solfaktor 30 og concealer. Dette er en veldig lett base som ikke vil svette av i løpet av dagen. Om du ikke har en farget dagkrem er det ikke noe i veien for å lage din egen ved å blande solkrem og foundation. Da kan du selv velge hvor dekkende den skal være. Concealer brukes på områder med rødheter og under øynene ved behov.

Steg 2: For å få litt farge kan du legge en kremrouge i kinnene og blende den bakover mot tinningen. Kremrouge vil ofte holde lenger på. Slik legger du rouge som proffene. For å oppnå maksimal hold på produktene kan du legge et gjennomsiktig pudder i t-sonen. Dette kan også være fint å ta med seg, hvis det skulle trengs utover dagen.

Sminker du deg «riktig»?Dette er de vanligste sminkefeilene.

Steg 3: Øyenbrynene fylles inn ved behov med vannfast brynspenn og settes med en brynsgelé for maksimal hold. Fyldige bryn har lenge vært i motebildet - her er 8 grunner til å ha tykke øyenbryn.

Steg 4: Legg en champagne-farget kremskygge på hele lokket og en mørkere brun kremskygge i globalen for litt dybde. Kremskygger er ofte enklest å påføre med fingrene, og de holder veldig lenge. Pass på å duse fargene inn i hverandre for å unngå harde kanter.
Steg 5: Dersom du ønsker kan du gi vippene litt definisjon med en vannfast liner eller kajal. Hvis du ikke ønsker å gå for en veldig dramatisk look kan du fint bruke en brun kajal for å fylle inn mellom vippene. Påfør den vannfaste varianten av din favorittmaskara.
Steg 6: For å avlutte looken kan du gi leppene farge med en leppestift med lipstain som vil holde hele dagen.
Publisert:

Finn mer innhold om: