Skjønnhet

Sminketips: Slik legger du vannfast sminke til bakken

agnes strandsminke

Maskara, eyeliner og øyenskygge – de fleste sminkeprodukter kommer i vannfaste varianter med god holdbarhet. Se hvordan du legger sminken som holder seg fin hele dagen selv om du står på ski og soler deg i timesvis.

Agnes Lovise Haugen
Publisert:
agnes strandsminke

Se steg for steg-guide for hvordan du legger sminken selv.

agnes strandsminke

Markerte øyne kan gjøre seg godt om sommeren - her med vannfast sminke.

agnes strandsminke

SOMMERSMINKE: Det var kan være en utfordring å sminke seg til stranden. MinMote faste bidragsyter Agnes viser hvordan du bruker vannfast sminke.

Påsken er her og det betyr lange dager i skibakken eller skisporet, i solveggen og på afterski. (Dette gjør du for å unngå luesveis forresten)

Det ideelle er jo å gå helt sminkefri, men for oss som liker å ha litt produkter i ansiktet er det greit å vite at sminken ikke renner av så fort vi nærmer oss skiene.

Her er triksene for å legge perfekt maskara. Det kan selvfølgelig være lurt å bruke de vannfaste variantene av produktene jeg nevner under, da de vil opptre mye bedre i vann.

Her er mine beste tips til å få sminken til å vare hele dagen:

Steg 1: Legg base med primer for ekstra holdbarhet, farget dagkrem med solfaktor 30 og concealer. Dette er en veldig lett base som ikke vil svette av i løpet av dagen. Om du ikke har en farget dagkrem er det ikke noe i veien for å lage din egen ved å blande solkrem og foundation. Da kan du selv velge hvor dekkende den skal være. Concealer brukes på områder med rødheter og under øynene ved behov.

Steg 2: For å få litt farge kan du legge en kremrouge i kinnene og blende den bakover mot tinningen. Kremrouge vil ofte holde lenger på. Slik legger du rouge som proffene. For å oppnå maksimal hold på produktene kan du legge et gjennomsiktig pudder i t-sonen. Dette kan også være fint å ta med seg, hvis det skulle trengs utover dagen.

Sminker du deg «riktig»?Dette er de vanligste sminkefeilene.

Steg 3: Øyenbrynene fylles inn ved behov med vannfast brynspenn og settes med en brynsgelé for maksimal hold. Fyldige bryn har lenge vært i motebildet - her er 8 grunner til å ha tykke øyenbryn.

Steg 4: Legg en champagne-farget kremskygge på hele lokket og en mørkere brun kremskygge i globalen for litt dybde. Kremskygger er ofte enklest å påføre med fingrene, og de holder veldig lenge. Pass på å duse fargene inn i hverandre for å unngå harde kanter.
Steg 5: Dersom du ønsker kan du gi vippene litt definisjon med en vannfast liner eller kajal. Hvis du ikke ønsker å gå for en veldig dramatisk look kan du fint bruke en brun kajal for å fylle inn mellom vippene. Påfør den vannfaste varianten av din favorittmaskara.
Steg 6: For å avlutte looken kan du gi leppene farge med en leppestift med lipstain som vil holde hele dagen.
Publisert:

Les også

  1. SKJØNNHET

    Fem sminketabber du sannsynligvis gjør

  2. SMINKE

    Slik vet du når sminken din har gått ut på dato

  3. SMINKE

    Tre budsjettvennelige skjønnhetstriks du bør kunne

Finn mer innhold om:

  1. Sminke

Relaterte artikler

SMINKE

Sminke som passer til bunad og 17. mai

SMINKE

Fresh hverdagssminke med kun fem produkter

SMINKE

Makeup i pastellfarger: Øyenskygge som fremhever din øyenfarge

BRUD

Enkel guide: Slik gjør du brudesminken selv

SMINKE

Unngå klumper: Slik legger du perfekt maskara

SMINKE

Slik vet du når sminken din har gått ut på dato

SMINKE

Rosa leppestift: Gjør det perfekt steg for steg