Slik legger du leppestift

Leppestift i sterke farger er både elegant og trendy. Her er de beste tipsene for hvordan du kan legge leppestift med et godt resultat som holder lenge.

Mari Glans
Publisert:

Sterke farger synliggjør tørre lepper, det er derfor viktig at leppene er myke og fine.

For å klargjøre leppene, legge et tykt lag leppepomade på leppene og la den virke noen minutter. Ta så en grov klut og gni over leppene for å fjerne død hud. Legg på et tynt lag øyekrem, den er mer fuktgivende enn de fleste leppepomader.

Bruk en lipliner som matcher leppestiften perfekt. Markér de innerste kantene av leppene, for så å farge resten av munnen med liplineren. Dette grunnlaget gjør at selve leppestiften holder lenger.

Åpne munnen og påfør leppestiften fram og tilbake over underleppen, like før munnvikene. Press så leppene sammen, og bruk fingertuppen til å spre leppestiften ut over leppene.

Bruk en stiv leppepensel og jevn ut fargen på leppene. Bruk korte, fjærlette strøk. Fyll i alle mellomrom ved å forsiktig presse penselen mot tuppen av leppestiften, og påfør fargen der det trengs.

Trykk en kleenex over leppene for å fjerne linjer og overflødig leppestift.

Bruk gjerne litt gloss på midten av leppene for et friskere uttrykk.

Det er viktig å alltid bruke rouge når du har markerte lepper for å balansere intensiteten. Øynene burde holdes nøytrale

Når du skal velge farge, ta utgangspunkt i din naturlige leppefarge istedenfor hudtonen din.

Om du har bleke lepper, burde du prøve en korall- eller kirsebærfarget leppestift.

Har du naturlig rødlige lepper, kan du prøve en knallrosa, oransje eller tranebærfarget leppestift.

Om du har mørke lepper, kan du prøve en mursteinsrød eller burgunderfarget leppestift.

Publisert:

Finn mer innhold om: