Slik styler du høstens frekkeste trend

Denne høsten kan du boltre deg i skinn og lær. minMote viser deg de beste kuppene i butikk og gir deg de beste stylingtipsene.

Da de internasjonale motehusene presenterte sine trender for høsten tidligere i år, var skinn og lær godt synlig på catwalken. Nå er trenden endelig på plass butikkene. Finn frem skinnplaggene du allerede har i skapet, eller dra på shopping, og la deg inspirere av måten stjernene bruker skinnmoten.

Både Nicole Richie og Rihanna har vist seg i skinn på den røde løperen. Mens den stilsikre «it-jenta» Richie kombinerte en skinnkjole i burgunder og svart med gullpumps, gikk den vågale artisten for en figurnær og fotsid variant i reptilskinn fra Tom Ford.

Trenden kan også brukes på en mer gatesmart og avslappet måte. Det beviste modellen Anja Rubik da hun ankom en visning i Paris iført en ankelkort skinnbukse, hvit skjorte og skyhøye hæler.

LES OGSÅ: Kostbar design vs. billige kupp

Når du skal style plagg i skinn og lær, bør du tenke deg nøye om. Det er nemlig lite som skal til før et antrekk går fra lekkert til vulgært. Her er ELLE-stylisten Caroline Skjelbreds beste tips:

– Det nye denne sesongen er faktisk å style ulike typer skinn sammen. Hvis man tør å gå for skinn fra topp til tå, må man være forsiktig med hår og sminke. For mye av det gode kan få et antrekk til å tippe over fra chic til vulgært, forteller Skjelbred.

Er du ikke helt klar for å gå for et helt antrekk i skinn, kan du satse på skinnbuksen - den går aldri av moten. Skjelbreds favoritt i butikkhyllene er de løse variantene.

– En skinnbukse kan du bruke til hverdags med flate sko og deilig strikk. Den kan også kombineres med lave hæler og en bluse. En miks av ulike tekstiler er alltid fint, fortsetter stylisten.

Skjelbred trekker også frem skinnskjørtet som et godt valg.

– Det mest trendy denne sesongen er blyantskjørt i skinn, gjerne stylet med en jakke med tulipanfasong eller en jakke med belte i midjen. Skjørtet er lekkert å kombinere med andre materialer, som myk fløyel, strikk, kasjmir eller blonder, tipser Skjelbred, og legger til:

– Ta på deg tykke strømper, joggesko og en kul strikkegenser, så er du chic til hverdags - skinnskjørtet kan du bruke til alt!

Foretrekker du kjoler fremfor skjørt, kan du med fordel satse på en lårkort variant.

– «Den lille sorte» er alltid i motebildet, og i svart skinn er den litt mer rampete. I hverdagen kan du derfor gjerne bruke en svart pologenser under kjolen eller en kort strikkegenser over, sier Skjelbred. Hun anbefaler å kombinere skinnkjolen med tykke strømper og en lavere hæl i jobbsammenheng.

På kvelden kan man også bruke pologenser, men da kan du være litt mer vågal på strømpefronten.

– Nettingstrømper, blondestrømper eller lignende er veldig fint til, tipser stylisten.

Hvordan var din opplevelse i dag?