8 vårlige bryllupsantrekk - slik følger du kleskoden

Vår og sommer er høysesosong for bryllup og som gjest kan du velge og vrake i lekre antrekk, så lenge du holder deg til reglene. minMote viser deg seks vårlige alternativer, enten du er et lukusdyr eller på budsjett.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

En bryllupsinvitasjon kan være et fint påskudd for en ny kjole, men noen forbehold bør du huske på som bryllupsgjest. Modell og tidligere brudesalongeier Kathrine Sørland forklarer at det viktigste å huske på er at bruden skal være i fokus på sin store dag.

- Hvitt er derfor forbeholdt bruden, ettersom hun skal være midtpunktet. Dette skal man respektere, så ta for all del ikke opp «konkurransen» med henne, sier Sørland og fortsetter:

- Derfor er heller ikke et bryllup anledningen for å ta fram den mest sexy kjolen du har i skapet. Personlig synes jeg det er hyggelig når man for en gangs skyld kan ta på seg lang kjole, men kort kjole er også helt i orden i de fleste bryllup.

Er du usikker på om fargen på kjolen passer i bryllupet, er det bare én ting å gjøre, mener Sørland.

- Ring bruden og spør! Da viser man at man har all respekt for at det er hennes dag, samtidig som det kanskje er helt greit for bruden om du for eksempel tar på deg rød kjole selv om det vanligvis ikke passer i et bryllup, sier hun.

Kathrines tips til hva du bør unngå som gjest:

❤ Hvit, kremhvit eller en annen veldig lys kjole

❤ Knallrødt og sort - med mindre det er avklart på forhånd

❤ Altfor kort eller altfor utringet kjole

På bryllupsinvitasjonen er det gjerne oppgitt en kleskode. minMote har plukket ut seks antrekk som passer til de vanligste kleskodene:

GALLA

Galla er den mest formelle kleskoden, og her er det lang kjole som gjelder. Farge eller eventuelt mønster velger du selv, men pass på at kjolen er pyntet nok. Bunad er lov til alle kleskoder, også galla.

Luksus

Budsjett

SMOKING

Stilen er fortsatt formell, men ikke like stiv som galla-stilen. Tenk klassisk cocktail-kjole, gjerne knelang, men fortsatt pyntet. Lang kjole er fortsatt også lov, det samme er elegante selskapsbukser.

Luksus

Budsjett

MØRK DRESS

Ettersom mannen nå kan ha på mørk dress i stedet for smoking, kan også kvinnene løsne litt på kleskoden. Kjolen kan være i valgfri lengde, men bør selvsagt vært mer pyntet enn en hverdagskjole. Her kan du også våge deg på en jumpsuit, men velg av en de litt formelle og elegante variantene!

Luksus

Budsjett

PENT ANTREKK ELLER HAGEBRYLLUP

Dette er en av de minst formelle kleskodene, så her står du relativt fritt. Kjolen trenger ikke være veldig formell, så en søt sommerkjole er et godt valg.

Luksus

Budsjett

Publisert:

Finn mer innhold om: