Den store selvbruningstesten

minMote.no har testet jungelen av selvbrunere som finnes på markedet denne sommeren for å finne ut hvilke selvbrunere som er de aller beste, og hvilke du bør styre unna.

Mari Glans
Publisert:

Vi har vurdert selvbrunerene i kategoriene konsistens, påføring, duft og resultat. Vi har vurdert selve produktet, og har ikke tatt pris med i betraktningen, men prisen kan være med på å trekke helhetsinntrykket opp eller ned. Vi har vurdert hvor enkel selvbruneren er å påføre, hvor raskt den trekker inn i huden og hvordan huden føles ut etterpå. I duftkategorien har vi vurdert hvordan produktet dufter i seg selv, og ikke minst hvor mye "selvbruning" det lukter av huden etterpå. Så har vi vurdert selve fargen og hvor naturlig den ser ut, om det er skjolder eller er ujevnheter, og om den sitter pent på vanskelige områder som ankler, knær og albuer. Her er resultatet:

MinMote.no - Norges største moteside

.

Estée Lauder Bronze Goddess Self Tanning Milk, kr 240

Denne selvbruneren har en tynnflytende melk-konsistens som er superenkel å smøre ut. Melken føles veldig drøy i bruk. Den får litt trekk for at melken ikke er farget, og for at den lukter litt kunstig. Men den trekker raskt inn i huden, og føler ikke klissete på huden etterpå. Denne selvbruneren passer godt til alle hudtyper, også tørr hud.

Den ga en jevn og skjoldefri farge, et veldig bra resultat på huden. Fargen i seg selv var litt kraftigere enn gjennomsnittet, og en anelse for orange. Et minus er at den lukter mer selvbruning på huden enn de andre i samme prisklasse. Denne selvbruneren er fin for dem som ønsker en kraftigere farge med ekstra glød.

.

Helena Rubenstein Weekend Bronzer Golden Beauty spf 10, kr 330.

Selvbruneren fra Helena Rubenstein er en rik krem som har en behagelig konsistens. Kremen trekker lett inn i huden, og huden føles glatt og fin etter påføring. Dessverre er kremen så sterkt parfymert at den lukter veldig både ved påføring og nesten sterkere etter at den har trukket inn i huden. Det blir litt for voldsomt.

Kremen er hvit og litt for tykk, så er det vanskelig å fordele selvbruningen jevnt på kroppen. Resultatet ble veldig ujevnt, noe som ikke er respektabelt i denne prisklassen. Den kraftige duften og det ujevne resultatet gjør denne selvbruneren til en av de aller dårligste i denne testen.

.

Clarins Delicious Self Tanning Cream, kr 335

Dette er en skikkelig luksuskrem! Den har en rik konsistens og kremen dufter helt nydelig. Karamellfargen på kremen gjør at man enkelt kan se hvor man smører. Kremen er litt tykk, og passer nok aller best til en tørr hud. Konsistensen gjør at den må må jobbes en del med når man smører ut, og på normal hud brukte den litt tid på å trekke ordentlig inn.

Fargen ble naturlig og jevn, og dette var en av de tre selvbrunerene i testen som duftet minst selvbruning i etterkant. Dette er et perfekt kjøp for dem som ønsker den ekstra luksusfølelsen.

.

L’Oréal Paris Sublime Bronze Illuminated Self-Tanning Care Legs, kr 165

Denne selvbruneren er egentlig beregnet for beina, men kan fint brukes på hele kroppen. Den har en lett gelékonsistens som faktisk er en av testens beste å påføre. Ekstra pluss for at kremen er farget, slik at man ser hvor man smører, i tillegg til å få litt farge før selve brunfargen kommer.

Et minus er at den føles klissete på huden lenge etter påføringen. Denne selvbruneren gir en ganske kraftig farge, mest sannsynlig siden den er beregnet for beina. Fargen ble desverre litt skjoldete og ujevn, i tillegg lukter den en del selvbruning etter noen timer. Men den gir en fin glød til huden.

.

Linda Johansen Self Tanning Foam, kr 399

Dette er testens eneste selvbruner i skumform. Selvbrunere i skumform skal være fyldige, luftige og enkle å smøre ut. Det er ikke denne. Den er alt for tynn i konsistensen, så den tørker inn før man rekker å smøre den ut. Dette gjør at den er veldig vanskelig å få jevn. Selve skummet har en grønn-grå farge som ikke ser særlig lekkert ut.

Skummet trekker raskt inn i huden (altfor raskt) og huden føles ikke fet etterpå. Selve fargen ble kraftig, men det nytter ikke når man har store flekker og skjolder over hele kroppen. At dette i tillegg er testens dyreste selvbruner, gjør den til testens store taper.

Garnier Ambre Solarie No-Streaks Bronzer, kr 94

Garniers selvbruner er en aerosolspray som ikke skal gnis ut. Sprayen er lett å påføre og er ganske parfymert, men den dufter likevel godt. Sprayen var enkel å påføre jevnt, og trekker raskt inn i huden. Huden føles helt tørr og fin etterpå. Resultatet ble veldig jevnt og naturlig. Sparyen ga en middels kraftig farge, og det var ikke en eneste ujevnhet å spore. Sprayen la seg i tillegg pent både på knær og ankler.

Et minus er at det dufter en del selvbruning av huden etterpå. Sprayen får ekstra pluss for at man enkelt kan spraye ryggen selv, og ikke minst for at den er testens billigste selvbruner!

.

Dior Bronze Self-Tanner Natural Glow, kr 300

Selve kremen dufter svakt og behagelig. Det lukter også litt selvbruning av huden etter en stund, men i mye mindre grad enn de fleste andre selvbruningskremer.

Resultatet ble helt perfekt. Fargen blir naturlig og med perfekt mengde brunfarge. Absolutt ingen tegn til skjolder eller ujevnheter noe sted. Den er også kjempefin å bruke i ansiktet. Et veldig godt kjøp!

.

Lancaster Fast Dry Bronze Water Spray, kr 280

Dette er testens eneste spray med pumpeflaske. Testeren måtte pumpe ganske mange ganger for å få nok produkt. Sprayen er litt vanskelig å smøre ut, og det var vanskelig å kontrollere hvor man hadde smurt og ikke. Sprayen trekker lett inn i huden. Selve produktet duftet nydelig, men som de andre selvbrunerne duftet også denne selvbruning på huden etter hvert.

Sprayen ga ganske kraftig farge, men selve fargen var fin og naturlig. Fikk en del skjolder og ujevnheter siden det var vanskelig å smøre ut sprayen jevnt. Resultatet ble ekstra skjoldete rundt anklene.

.

.Piz Buin Self Tanning Lotion + Colour Dial, kr 199

Denne nyheten fra Piz Buin er laget slik at man selv kan bestemme hvor brun man ønsker å bli hver gang. Justeringshjulet fungerer bra, testpersonen valgte en medium til mørk nyanse (det er seks nyanser å velge mellom) og fikk en ekstra brun farge. Denne selvbruneren har en lett lotionkonsistens som er enkel å smøre ut. Den trekker lett inn i huden, og huden føles ikke fet eller klissete etterpå. Kremen dufter mildt og godt, men lukter litt selvbruning etter hvert. Fargen ble veldig jevn og fin, spesielt positivt er at den ga et pent resultat rundt anklene og knærne

.

Cosmica Self Tanning Lotion, kr 99

Denne selvbruneren har kremkonsistens og er lett å smøre ut. Den har en ganske rik konsistens, og passer derfor godt til tørr hud. Selvbruningskremen fra Cosmica trekker lett inn i huden, men på en normal hud føles den litt fet etterpå.

Kremen dufter frisk og godt før påføring, men huden lukter en del selvbruning etter noen timer. Resultatet ble en helt jevn farge uten spor av skjolder. Et lite minus er at fargen ble en anelse orange. Likevel er dette et veldig godt kjøp i denne prisklassen, som er den nest rimeligste selvbruneren i testen.

.Clinique Self Sun Body Airbrush Spray, kr 210

Her er en av testens vinnere! Dette er en airbrush-spray som sprayes direkte på huden uten å gnis ut. Den trekker rett inn i huden, og tørker på rekordtid. Det føles ikke som om man har noe på. Sprayen er veldig lett og uten farge, og man kan derfor ikke se hvor man sprayer. Men dette hadde ingenting å si for resultatet. Ekstra pluss for at aerosolsprayen gjør det mulig å selvbrune baksiden av ryggen på egen hånd.

Ingen av Cliniques produkter er parfymerte, så det luktet ingenting av produktet. Etter påføring duftet det svakt av selvbruner, men dette var den selvbruneren i testen som duftet desidert minst.

Fargen ble helt jevn og veldig naturlig. Kanksje litt for naturlig om man ønsker en kraftig farge. Ingen tegn til skjolder eller ujevnheter noen steder. Et perfekt resultat!

Biotherm Summer SourceDaily Radiance, kr 290

Dette er en selvbrunende bodylotion som skal gi gradvis farge. Den gir lite farge etter én påføring, det er meningen å bruke den daglig for å få den fargenyansen man ønsker. Denne kremen er beregnet for dem som er ute etter et naturlig resultat. Etter én påføring får man bare litt ekstra glød i huden. Det som er positivt med slike kremer, er at det er lettere å unngå skjolder og ujevnheter.

Selv om kremen har mindre selvbruner i seg enn de andre, lukter det likevel litt selvbruning av huden etter en stund. Selve kremen har skimmer i seg, noe som kræsjer litt med at den skal gi et naturlig resultat. Denne kremen passer best om man ønsker litt ekstra glød i huden før en kveld på byen.

MinMote.no - Norges største moteside

.

Tilleggsprodukter for selvbruning

Her er tre produkter det er kjekt å ha når du bruker selvbruning.

Peeling

Det er viktig å skrubbe kroppen godt før du påfører selvbruningskremen, for å få et jevnt og mer holdbart resultat. Kjøp en som er beregnet for kroppen, og skrubb ekstra på albuer, knær og ankler.

Farget bodylotion

Om du vil bli brun med én gang, er en farget bodylotion perfekt. Den gir mye farge og solbrun glød akkurat som en selvbruningskrem, men fargen vaskes av etterpå. Her slipper du også at det lukter selvbruning av huden.

Self-tan remover

Det finnes faktisk produkter som fjerner selvbruningen igjen om du har fått et ujevnt resultat. Du kan bruke fjerneren på ujevne overganger, eller over hele kroppen om du vil ha din naturlige farge tilbake.

Følg minMote.no på Twitter!
Publisert:

Finn mer innhold om: